Græskar Tærte

- Amerikansk/Dansk Opskrift

 

Click for English

 

Til 1 stk 23cm tærte

 

Ingredienser:

290 g Linsedej 
1059 g Græskar Masse 

     1349 g i alt 

 

Linsedej:

150 g Mel
30 g Flormelis, sigtet
85 g Smør, koldt
1/2 Æg, pisket sammen (25g)

     290 g i alt

 

Græskar Masse:
425 g Græskar puré
400 g Kondenseret mælk
100 g (2 stk) Æg
120 g Sukker
2 tsk (4g) Kanelpulver
1 tsk (2g) Ingefærpulver
1 tsk (2g) Muskatnød Pulver
1/2 tsk (1g) Allehånde Pulver
1/2 tsk (1g) Nelliker Pulver
1 tsk (2g) Vaniljepulver
1/2 tsk (2g) Salt

     1059 g i alt

 

Fremgangsmåde:

1. Alle ingredienserne til linsedejen blandes sammen til en ensartet masse med hånden i en skål. (Ideelt dagen før)
2. Forvarm ovnen til 190 *C.
3. På et melstøvet bord, rul linsedejen ud så den er lidt større end tærteformen.
4. Pres forsigtigt dejen ned i en 23cm tærteform og prik med en gaffel rundt om siderne og bunden.
5. Skær kanten af eller udskær som en amerikansk tærte (google nogle billeder for inspiration).
6. Sæt til siden.
7. I en skål, rør alle pumpkin pie masse ingredienserne homogent sammen.
8. Pumpkin pie massen hældes i tærteformen på linsedejen.
9. Dæk linsedejkanten med sølvpapirvpapir (Sørg for ikke at dække hele tærten, men kun linsedejen, så den ikke brænder på).
10. Bag tærten ved 190 *C i 40-50 minutter, således at når du prikker en kniv i midten kommer den ren ud.
11. Lad den køle af og spis som den er, eller med flødeskum med lidt vaniljepulver i.

 

Noter:
- Det er nemmest at lave linsedejen og puré dagen før og opbevarer i køleskabet.
- Linsedejen har en holdbarhed på op til 1 uge i køleskabet i plastik film.
- Græskar purén kan opbevares i køleskabet i op til 1 uge eller i fryseren i op til 3 måneder.

 

Add comment

Comments

Nichlas Hülke
a year ago

Så lækker!

Giv din mening til kende

Rating: 5 stars
1 vote

Create Your Own Website With Webador