Citron Merengs Tærte
- Dansk/Amerikansk Opskrift
Click for English
Til 1 tærte - 23cm
Ingredienser:
448 g Linsedej
172 g Mazarinmasse
1050 g Lemon Curd
175 g Merengs
1845 g i alt
Linsedej:
225 g Mel
45 g Flormelis, sigtet
128 g Smør
1 Æg (50g)
448 g i alt
Mazarinmasse:
40 g Marcipan eller Hjemmelavet marcipan
40 g Sukker
40 g Smør, blødt
40 g Æg (1 lille æg)
12 g Mel
172 g i alt
Lemon Curd (Citroncreme):
350 g Citronsaft (7-8 citroner)
4 citroner, revet (20 g)
270 g Sukker
4 Æg (200g)
4 Æggeblommer (80g)
30 g Majsstivelse
100 g Smør
1050 g i alt
Merengs:
75 g Sukker
100 g Pasteuriseret æggehvider
175 g i alt

Fremgangsmåde:
1. *(Anbefalede)* Dagen før, lav linsedejen, mazarinmassen og lemon curd.
2. For linsedejen: Saml alle ingredienserne i en skål og bland dem sammen med hånden til en ensartet masse.
3. Dæk med plastikfilm og sæt på køl, mindst 20 minutter.
4. For mazarinmassen: rør marcipanen og sukkeret grundigt sammen i en skål på medium hastighed.
5. Smørret tilsættes og røres godt sammen til en luftig masse.
6. Tilsæt æggene og røres sammen i kort tid.
7. Tilsæt mel og røres sammen til en ensartet masse.
8. Dæk og sæt på køl (medmindre den snart bliver brugt, så kan den stå på bordpladen).
9. For lemon curd: Hæld citronsaften, den revene skal, og sukker i en mellemstørrelse gryde.
10. Opvarm blandingen indtil den koger.
11. Si citronblandingen.
12. Bland sammen æggene, æggeblommerne, og majsstivelsen i en skål.
13. Hæld æggeblandingen og citronblandingen i gryden og opvarm den ved medium varme.
14. Pisk konstant til den tykner.
15. Fjern gryden fra varmen og rør smørret i - nu er det curd.
16. Hæld den curd i en metal eller glasbeholder.
17. Dæk curden med plastikfilm, så plastikken ligger direkte på curden for at undgå luftbobler.
18. Sæt den på køl indtil den er helt kold.
19. Dagen efter, forvarm ovnen til 200 *C.
20. På et melstøvet bord rulles linsedejen ud lidt større end en smurt tærteform.
21. Pres linsedejen ned i tærteformen, skær kanterne af, og prik bunden og siderne med en gaffel.
22. Hæld/sprøjt mazarinmassen i tærteformen oven på linsedejen og smør den jævnt ud.
23. Dæk kanterne af linsedejen med sølvpapir (for at undgå, at kanterne bliver for mørke).
24. Bag den i 10-15 minutter eller indtil mazarinmassen er gyldenbrun.
25. Fjern sølvpapiret, og bag et par minutter længere, hvis du ønsker en mørkere kant.
26. Lad tærten køle af indtil du kan holde den med dine bare hænder.
27. Smør lemon curd jævnt oven på den bagte mazarinmasse.
28. I en skål pisk sammen sukker og æggehvider på høj hastighed indil merengsen bliver stiv (den skulle tag ca. 5 minutter med pasteuriseret æggehvider) - det burde være stiv nok til at når du fjerner piskeriset, merengsen laver en stiv top, der folder sig lidt om (jeg vil vise det et billede nedenfor).
29. Når merengsen er færdigpisket smør eller sprøjt den ovenpå tærten i et mønster som du ønsker.
30. Brun toppen af merengsen med en gasbrænder eller i ovnen på grillindstilling, og pynt tærten efter ønske.
Noter:
- Denne lemon curd er også fantastisk at bruge til mange andre ting som: pandekager, fyld til en lagekage, donuts, wienerbrød, og meget mere.
- Det er vigtigt, at du bruger pasteuriserede æggehvider, fordi de er mere stabile, og du spare en masse tid. Hvis du bruger almindelige æggehvider, vil det tage meget længere tid (ca. 30+ minutter). Tilsæt et skvæt citronsaft for at hjælpe dem med at piske bedre.
- Merengsen kan erstattes med flødeskum med flormelis og vanilje sukker tilsat.
- Den færdiglavede tærte holdes på køl i op til 3 dage.
- Linsedejen og mazarinmassen kan opbevares i lufttæt emballage i køleskabet i op til 1 uge.
- Lemon curden kan opbevares i lufttæt emballege i køleskabet i op til 2 uger eller i fryseren i op til 1 år.
* Et billede af hvordan merengsen skal ser ud når den er færdigpisket - fokuser på den stiv top der folder sig lidt om.

Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments