Fødselsdagsboller
- Dansk Opskrift
Click for English
Til 13 Boller
Ingredienser:
240g Mælk, stue temperature
50g Gær
1 Æg (50g)
12g Sukker (1 Spsk)
500g Mel
5g Salt (1 tsk)
100g Smør
957g i alt

Fremgangsmåde:
1. Kør alle ingredienser sammen i en røremaskine med en dejkrog på lav hastighed i 6 minutter.
2. Kør 8 minutter mere på medium hastighed.
3. Lad dejen stå i skålen i 30 minutter dækket med et viskestykke.
4. Tag dejen ud af skålen og over på bordet.
5. Vej dejen ud til 13 stykker i ca. 75 g per stykke og tril dem ved hånden for at lave de runde boller (se videodemonstration).
6. Læg bollerne ca. 5 cm fra hinanden på en bageplade med bagepapir på.
7. Dæk bollerne med et viskestykke og lad dem hæve i et varmt sted i 30 minutter.
8. Forvarm ovnen til 200 *C.
9. Bag bollerne i 10 minutter eller indtil de er gyldenbrune.
Noter:
- Du kan erstatte smørret med margarine eller olie.
- Du kan erstatte sukker med honning.
- Du kan erstatte mælk med plantemælk.
- I en lufttæt emballage kan disse boller holde sig ved stuetemperatur i 2-4 dage, på køl i 6-10 dage, eller i fryseren en 4-6 måneder.
Giv din mening til kende
Add comment
Comments