Brunsvigerskringle

 

Click for English

 

2 Kringler


Ingredienser:

979g Bløddej

350g Brunsviger remonce

393g Kagecreme

Kanel

*(Vælgfri) Mørk glasur

 

Bløddej (video)

100g Mælk, stue temp.
140g Vand, Stue temp. 
50g Gær
1 Æg (50g)
8g Sukker (2 tsk)
550g Mel
6g Salt (1 tsk)
100g Smør

     979g i alt 

 

Brunsviger Remonce:

100g Smør, blød
150g Brunfarin
100g Kagecreme

     350g i alt 

 

Kagecreme: (link til fremgangsmåde)  -  (video)

656g Mælk
4g Vanijle (1 ⅓ tsk)
100g Æggeblomme (ca. 5 blommer)
164g Sukker
35g Majlsestivelse (5 Spsk)
4g Salt (ca ½ tsk)
26g Smør

      990g i alt 

 

*(Vælgfri) Mørk Glasur: 

2 tsk (6 g) Kakao pulver
2 tsk (10 g) Vand, varme
80 g Flormelis, sigtede

     96 g i alt

 

Fremgangsmåde:

1. Lav kagecremen dagen før ved at følge dette link

2. Rør alle ingredienserne sammen til bløddej på lav hastighed i 6 minutter. 

3. Juster hastigheden til medium og ælt dejen i 8 minutter mere. 

4. Lad dejen hvile i skålen i 15 minutter, dækket med et viskestykke. 

5. Mens dejen hviler, lav remoncen. 

6. Pisk smørret og brunfarinen sammen på medium hastighed (en håndmixer er nemmest til denne lille mængde). 

7. Pisk massen sammen på høj hastighed, til den bliver let og luftig.

8. Tilsæt halv delen af kagecremen og pisk massen sammen til en ensartet masse. 

9. Fjern dejen fra skålen.

10. Del dejen i 2 stykker. 

11. Form dejen som en tykke pølse og læg den på et melstøvet bord i 5 minutter til hvile. 

12. Brug en kagerulle til at rulle dejstykkerne ud til grove rektangler i den ønskede størrelse, så du senere kan forme dem til en pølse og derefter en cirkel, der passer til din bageplade (for mig er det cirka 35x20 cm). 

13. Med en ske eller en dejskraber, del halvdelen af brunsvigerremoncen på hvert dejstykke og smør den ud. 

14. Med ca. 100g af den resterende kagecreme, smør den jævnt ud på toppen af remoncen. 

15. Drys kagecremen med din ønskede mængde kanel. 

16. Rul dejen på langs, så den danner en tyk pølse. 

17. Læg pølsen på en bageplade med bagepapir og form den som en cirkel og lås begge ender sammen, ved at åbne den ene og komme den anden end ind i den.  

18. Stil på et varmt sted dækket med et viskestykke til hævning i ca. 30 minutter. 

19. Brug dine fingre, sæt hænderne sammen i en håndtryk-lignende position, og tryk ned i midten af dejen med dine fingertupper, og følg hele vejen rundt om kringlen, så der dannes en dyb fordybning, som du kan fylde med creme i midten af dejen. 

20. Pensl kringler med piskede æg. 

21. Forvarm ovnen til 200*C. 

22. Med en sprøjtepose eller en plastik pose, sprøjt ud halvdelen af restende kagecreme (ca. 300g), så den fylder fordybningen i kringlen. Gentag med den anden kringle. 

*Vælgfri: drys med hakkede eller flækkede nødder. 

23. Bag i ca. 15-20 minutter eller indtil de er gyldnebrun. 

24. Lad dem køl af og spis som de er, eller drys med glasur. 

 

*(Vælgfri) Glasur:

- I et glas eller skål, bland kakao pulver og varmt vand (varmt vand sikrer at glasuren får en skorpe, så den ikke løber ned ad siden af kringlen).  

- Tilsæt flormelis og bland den godt sammen. 

- Sprøjt glasuren ud med en spøjtepose eller plastikpose i dit ønskede mønster.


Noter:

-  Du kan lave en større portion af kagecremen eller lave kun en kringle og spise cremen som den er, eller bruge den til andre opskrifter, såsom: Jordbær Tærte, Kanelstænger, Kanelsnegle, Kanelsnurrer, og meget mere! 

- Du kan også godt lave en større portion af brunsvigerremoncen i en rørmaskine, med en spateltilbehør, og opbevar den til at bruge senere til at lave Brunsviger

- Andre opskrifter du kan bruge bløddejen til er: Teboller, Kanelstænger, Kanelsnegle, Kanelsnurrer, BrunsvigerPølsehorn og meget mere.

- Du kan erstatte smør med margarine eller olie i dejen samt margarine i remoncen og kagecremen. 

- Du kan erstatte sukkeret med honning og ahornsirup. 

- Du kan erstatte mælk med plantemælk. 

- I en lufttæt emballage kan borgmestermassen opbevares ved stuetemperatur i 2-3 dage, 2-3 uger på køl eller 6-12 måneder på frost. 

- I en lufttæt emballage kan kagecremen opbevares på køl i 2-3 dage. 

-I en lufttæt emballage kan de færdigbagte brunsviger opbevares ved stuetemperatur i 2-4 dage, 6-10 dage på køl, eller 4-6 måneder på frost.

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende

Rating: 0 stars
0 votes

Create Your Own Website With Webador