Banankage
- Amerikansk Opskrift
Click for English
Til 1 - 23cm kage eller 1 - 23cm x 13cm brød form
Ingredienser:
4 (480g) Bananer, moste
115 g Smør, blødgjort
180 g Brun farin
2 Æg
300 g Mel
1 tsk (6 g) Natron
1/4 tsk (2 g) Salt
1183 g i alt

Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 180 *C.
2. I en skål rør smør og brun farin sammen til en ensartet masse på medium hastighed.
3. I en anden skål mos bananerne sammen. .
4. Tilsæt bananerne til smørblandingen og rør sammen til en ensartet masse på medium hastighed.
5. Tilsæt æggene og rør sammen til en ensartet masse. Skrab siderne efter behov.
6. Sigt alle de tøre ingredienserne i en skål.
7. Mens du rører bananblandingen på lav hastighed, tilsæt de tøre ingredienser lidt ad gangen. Skrab siderne efter behov.
8. Smør din form og hæld dejen i formen.
9. Bag i 45-60 minutter, alt efter din ovn og størrelsen på formen, eller indtil en kniv kommer ren ud efter at være stukket ned i midten.
10. Pynt som du har lyst eller spis den som den er.
- Billedet viser kagen med nutella og ristede hasselnødder, men jeg foretrækker bare at spise kagen med smør på mens den er varm.
Noter:
- Det er vigtig at sigte natron fordi natron typisk har mange klumper; natron klumperne opløses ikke og smager meget bittert i den færdigbagte kage.
- Man kan sagtens tilsætte nødder, frugt, chokolade, kanel og meget mere til kagedejen hvis man har lyst.
- Jeg anbefaler at tilsætte en most banan mere i kagedejen hvis du vælger at spise kagen med chokolade på eller bage den med chokolade stykker i dejen, fordi chokolade har en meget kraftig smag der dominerer over banansmagen.
- Hvis du ikke har tid til at bage kagedejen med det sammen kan du dække den med plastik og opbevare dejen i køleskabet i op til 24 timer eller i fryseren i op til 3 måneder. Hvis du vælger at nedfryser dejen, så sørg for at den er helt tøet.
- Den færdigbagte banankage kan opbevares i plastik ved stuetemperature i op til 5 dage, 1 uge i køleskabet, eller op til 1 år i fryseren hvis den er pakket i plastik og aluminum folie.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments