Risalamande

 - Dansk Opskrift

 

Click for English

 

Til 8 personer

 

Ingredienser:

1000 g Mælk
180 g Grødris
1 Vaniljestang
70 g Sukker
100 g Mandler, blancherede 
400 g Piskefløde
En knivspids salt

     1750g i alt

 

Fremgangsmåde:

1. I en lille gryde på medium lav varme, varm mælken og ris. Rør ofte. 

2. Når mælken bobler, skru ned for temperaturen og læg et låg på. 

3. Vej sukkeret af og halver vaniljestangen (på den lange led).  

4. Med en kniv, skrab indholdet der er i vaniljestangen ud og bland den godt sammen med sukkeret. 

5. Tilsæt vanilje-sukkeret og skallen fra vaniljestangen til gryden med mælk og ris. Rør mælkebandingen godt. 

6. Lad mælkeblandingen simre i 40-50 minutter eller indtil risene er møre. Rør ofte. 

7. Fjern vaniljestangens skaller. 

8. Hak de blancherede mandler groft og bland dem så ind i risblandingen med lidt salt. 

 * At blanchere mandlerne (typisk lavet dagen før, men det kan være lavet på dagen imens risene og mælket koger): I en skål, hæld kogende vand på mandlerne og lad dem stå 5 minutter. Hæld vandet ud og tryk på den ene ende af mandler med to finger (i en hård knibebegævelse). Mandlen skulle gerne springe ud af skindet. Kasser skindet. Læg de blancherede mandler på et visketykke og lad dem tørre natten over eller i op til et par dage. Hvis det er meget fugtigt indenfor så kan man også bruge ovnen på 40-50 *C til at tørre mandlerne i cirka 10 minutter eller mere hvis de ikke er tørre derefter.

9. Læg et låg på og opbevar blandingen i køleskabet natten over eller indtil den er helt afkølet.

10. Pisk fløden godt og fold den i den afkølede risblandingen. 

11. Tilsæt en enkelt hel blancheret mandel. 

12. Spis med kirsebærsauce eller skovbærsauce.

 

Noter:

- Hvis du vil have en sødere risalamande så kan du tilsætte ekstra vanije eller tilsætte sigtet flormelis til piskefløden. 

- Opbevares i køleskabet med låg på i 2-3 dage. 

- Der er mange ting man kan tilsætte til den her risalamande for at gøre den interessant, såsom: digestive kiks, kammerjunker, friske bær/frugter, forskellige søde saucer, musli, og meget mere, brug din fantatsi.

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende / leave a rating

Rating: 0 stars
0 votes