Jordbær Tærte
- Dansk Opskrift
Click for English
Til 1 stk - 23 cm tærte
Ingredienser:
290 g Linsedej
172 g Mazarinmasse
550 g Flødecreme
ca. 300 g Jordbær, friske
Valgfri: Neutral Glaze
1312 g i alt
Linsedej:
150 g Mel
30 g Flormelis, sigtet
85 g Smør, koldt
1/2 Æg, pisket sammen (25g)
290 g i alt
Mazarinmasse:
40 g Marcipan eller Hjemmelavet marcipan
40 g Sukker
40 g Smør, blødt
40 g Æg (ca. 1 stk)
12 g Hvedemel
172 g i alt
Kagecreme:
250 g Mælk
1/2 tsk Vanilje
2 (40g) Æggeblommer
75 g Sukker
2 Spsk (15g) Majsstivelse
2 ksp Salt
10 g Smør
393 g i alt
Flødecreme:
250 g Kagecreme
300 g Piskede Fløde
550 g i alt

Fremgangsmåde:
1. Lav kagecremen og linsedejen, ideelt dagen før, og sæt på køl.
2. I en lille gryde, på medium varme, tilsæt mælk, vanilje, og salt.
3. Rør ofte med et piskeris eller gummispatel indtil den afgiver damp, men ikke koger.
4. Mens mælken opvarmes, bland æggeblommerne, sukkeret, og majsstivelsen sammen i en skål.
5. Når mælken er klar, fjern den fra varmen.
6. Under konstant omrøring hæld langsomt et par spsk af den varme mælkeblanding over æggeblommeblandingen.
7. Derefter, hæld æggeblommeblandingen over i mælkeblandingen. Sørg for at piske konstant mens du gør det.
8. Sæt gryden tilbage over varme og rør konstant indtil blandingen bliver til en creme, sørg for at skrabe siderne mens du rør. (Når blandingen bliver varmere, bliver den også tykkere, når den ikke kan tykne mere er det en creme.)
9. Dæk med plastik film helt ned til cremen og tryk filmen tæt så der næsten ikke er nogle luftbubbler imellem cremen og filmen. Se note #2 for at forstå hvorfor.
10. Sæt på køl indtil den er helt afkølet, cirka 3 timer.
11. Bland alle ingredienserne til linsedejen med hånden og sæt på køl i minst en halv time.
12. Forvarm ovnen til 200 *C.
13. På et melstøvet bord, rul linsedejen ud så den er lidt større end tærteformen.
14. Dæk en smurt tærteform med linsedejen og skær dejen til at tilpasse formen.
15. Sæt til side.
16. Marcipanen og sukkeret røres ensartet sammen i en skål på medium-lav hastighed.
17. Smørret røres lidt ad gangen ind i marcipanmassen for at undgå klumper.
18. Æg tilsættes og røres sammen i kort tid.
19. Mel tilsættes og røres sammen til en ensartet mazarinmasse.
20. Mazarinmassen hældes i tæreteformen på linsedejen og smøres jævnt ud.
21. Bag i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil tærten får en mørkere gylden-brun farve.
22. Pisk 300g fløde indtil den er stiv - stiv nok til at den forbliver i skålen når du vender den på hovedet eller bliver hængene på piskeriset.
23. Tilsæt kagecremen og rør ensartet sammen.
24. På den afkølede tærtebund, hæld eller sprøjt flødecremen på så du får en lav forhøjning fra tærtens midte ud til kanten.
25. Skær og skyl jordbærne.
26. Dekorer flødecremen med jordbærne.
27. Nu er jordbærtærten klar til at spise, men hvis du gerne vil brug neutral glaze så jorbærne forbliver pænere i længere tid, klik her.
Noter:
- Kagecremen i denne opskrift er den mindste mængde der passer til en lille gryde. Der skulle være lidt tilbage, du kan brug den til andre kage. Du kan eventuelt spise kagecremen som den er, ellers kan den bruges i andre opskrifter som fyld. Nogle eksempler er: wienerdej, bløddej, lagekage, vandbakkelse, og mange flere.
- Når cremen er varm frigiver den fugt i form af damp, når du presser plastikfilmen helt ned til cremen fjerner du dens evne til at dampe og cremen holder på dens fugtinhold.
- Man kan sagtens lave en større portion af linsedejen og mazarinmassen og lave forskellige tærter med andet fyld. Min yndlings er denne rabarber tærte.
- Linsedejen har en holdbarhed på op til 1 uge i køleskabet i plastik film.
- Mazarinmassen har en holdbarhed på op til 1 uge i køleskabet i plastik film.
- Kagecremen har en holdbarhed på 3-4 dage i køleskabet i en lufttæt emballage.
- Fløde, flødecremen, og de skåret jordbær har en holdbarhed på 2 dage i køleskabet i en lufttæt emballage.
Giv din mening til kende
Add comment
Comments