Græskar Hvedebrød
Click for English
Til 1 stk brød
Fordej: (Lavet dagen før)
45 g Vand
45 g Hvedemel
2 g Gær
92 g i alt
Brød dej:
148 g Vand
92 g Fordej
13 g Gær
7 g Sukker
288 g Hvedemel
7 g Salt
17 g Smør
10 g Solsikkefrø
10 g Græskar kerner
12 g Hørfrø
617 g i alt

Fremgangsmåde:
Dag 1:
1. Samle alle ingredienserne til fordejen i en skål, rør dem hurtigt sammen, læg plastikfilm ovenpå, og lad den stå ude ved stuetemperatur i 12-24 timer.
Dag 2:
1. Forvarm ovnen til 250 *C.
2. Sæt en stor foliebakke på bunden af ovnen.
3. Alle ingredienserne, bortset fra smørret og frø/kerner, samles i en røremaskine og køres sammen med en dejkrog på lav hastighed i 8 minutter.
4. Tilsæt smørret til dejen og kør den på middel hastighed i 2 minutter.
5. Tilsæt de 3 slags frø/kerner til dejen og kør 2 minutter mere.
6. Lad dejen hvile i 15 minutter i røremaskineskålen med et viskestykke henover.
7. Tag dejen ud af skålen, form dejen rund (klik for video - men den er kun på englsk lige nu), og læg den i en melstøvet 23cm rund brødkurv med bunden op (eller på en plade med bagepapir).
8. Læg et viskestykke henover dejen, sæt dejen et varmt sted, og lad den hæve i 45-60 minutter.
9. Vend dejen ud af kurven på en bageplade med bagepapir.
10. Skær et mønster i dejen som du har lyst og sæt i ovnen på anden nederste rille.
11. Hæld et glas (ca. 250ml) vand i den forvarmede foliebakke.
12. Juster temperturen i ovnen ned til 220 *C.
13. Bag brødet i ca. 35 minutter eller indtil at brødet lyder hult når du banker på bunden af det.
Noter:
- Man kan sagtens lave brødet på den samme dag uden fordej, bare tage vand, hvedemel, og gæren og tilsæt det til dej opskriften - fordejen påvirker smagen og holdbarheden af brødet.
- Hvis man har lyst, kan man bruge en pizzasten eller støbejernsgryde med låget i ovnen i stedet for en bageplade.
- Man kan også bage brødet i en pizzaovn (stenovn), men hvis ovnen ikke damper, vil brødets skorpe blive mat.
- Den forvamede foliebakke med vand i er til for at gøre brødets skorpe glat. Dette kan undlades, men skorpen bliver i dette tilfælde mat.
- Dette brød kan bages i en almindelig brødform på ca. 25cm.
- Hævetiden er 45-60 minutter ved 35 *C, men tiden forlænges som temperaturen bliver laver; ved stuetemperatur er det derfor 75-100 miutter.
-Holdbarheden på brødet er 2-5 dage ved stuestemperatur i en pose eller 6-10 dage i køleskabet eller 4-6 måneder i fryseren.
Giv din mening til kende
Add comment
Comments