Hjemmelavet Glutenfri Mel

 

Click for English

 

Ingredienser:

185 g Havremel
85 g Kartoffelmel
30 g Tapioka mel 
40 g Rismel

 *valgfri: 3g (1 tsk) Xanthangummi

     340g i alt

 

Fremgangsmåde:

1. I en skål, bland sammen alle ingredienserne. 

2. Opbevares i en lufttæt emballage og bruges som glutenfrit mel i enhver opskrift, du ønsker. 

     - Prøv denne Glutenfri Gulerodskage opskrift! 

     - Prøv denne Glutenfri Chokoladekage opskrift! 

     - Prøv denne Glutenfri Jordbærtærte opskrift! 

 

* Erstatninger for hver ingrediens er angivet nedenfor: 

     - Havremel kan erstattes 1:1 med mandelmel (dette mel er mere tæt end havre), hirsemel, eller rismel. Kokosmel kan også være en god erstatning, men det er godt at huske på, at kokosmel optager mere fugt, så tilsæt cirka 25 % mindre, end du ville have havremel.

     - Kartoffelmel kan erstattes 1:1 med majsstivelse, tapiokamel, eller arrowrootpulver. 

     - Tapiokamel kan erstattes 1:1 med majsstivelse, kartoffelmel, eller arrowroot pulver.

     - Rismel kan erstattes 1:1 med sorghummel, hirsemel, cassavamel, boghvede, eller mandelmel (dette mel er mere tæt end rismel).

     - Xanthangummi kan erstattes 1:1 med guargummi, agar-agar, eller arrowroot pulver. Chia og hørfrø er også en velegnet erstatning i forholdet 1:1, dog bør de laves til en gel først ved at hælde frøene i en lille skål og tilsætte 3x den mængde vand, du har af frø og derefter lade det sidde i 15 minutter, før du tilføjer det til en opskrift. Psyllium husk og gelatine er også velegnede erstatninger ved at fordoble mængden (hvis det er 1 tsk xanthangummi, brug 2 tsk psyllium husk).

 

Noter:

- Det er vigtigt at vide, at xanthangummi ikke er nødvendigt i enhver glutenfri opskrift, hvis opskriften allerede kræver det eller en af ​​dens erstatninger. Det du kan også vælge at gøre, er at tilføje xanthangummien til din glutenfri melblanding og derefter bare udelade den, hvis den opskrift du følger, kræver det (da du allerede har det i din blanding). 

     - Xanthangummi forbedrer elasticiteten (efterligner gluten i hvedemel), stabilitet og fugt i bagværk. 

- Holdbarheden af ​​dit hjemmelavede GF mel, når det opbevares i en lufttæt beholder, er op til 6 måneder ved stuetemperatur eller 12 måneder i køleskabet eller fryseren.

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende / leave a rating

Rating: 0 stars
0 votes

Create Your Own Website With Webador