Schweizisk Marengs Smørcreme
- Amerikansk Opskrift
Click for English
Ingredienser:
260 g Æggehvider, pasteuriseret
400 g Sukker
60 g Vanilje
680 g Smør, blød
1400 g i alt
*Valgfri ingredienser til chokolade smag:
115 g Mælk eller Mørk chokolade, smeltet og let nedkølet
Fremgangsmåde:
1. Pisk æggehviderne, sukkeret, og vaniljen sammen på høj hastighed i 5 minutter eller indtil den bliver til en meget stiv marengs.
2. Smelt og rør chokoladerne ved 15-sekunder intervaller i mikroovnen indtil den er klumper fri. *dette kan unlades hvis du ikke ønsker chokoladesmag*
3. Sæt chokoladen til side.
4. Tilsæt smørret til marengsen, lidt ad gangen.
5. Pisk den på medium hastighed og skrab siderne efter behov.
6. Når den er ensartet, er smørcremen klar til brug.
- Tilsæt den smeltede chokolade eller en anden smag eller farver, som du har lyst.
Noter:
- Pasteurizerede æggehvider passer meget bedere til marengs end almindelig æggehvider som man adskiller manuelt fra æggeblommer. Det tager kun ca. 5 minutter for pasteurizerede æggehvider at blive stiv, hvorimod for almindelig æggehvider tager det ca. 30 minutter til at blive stiv nok til en marengs.
- Hvis du bruger almindelig æggehvider som du adskiller maneult, tilsæt da lidt citronsaft for at hjælpe den til hurtiger at blive til marengs.
- Denne opskrift er en lidt blødere smørcreme og smagen er også lidt mere mild.
- Smørret kan delvist erstattes med margarine. Jeg anbefaler at bruge 50% margarine og 50% smør, så bliver smørcremen mere stabil.
- Smørcremen opbevares i en lufttæt emballage.
- Ved stue temperature holder smørcremen i 2 dage, 2 uger på køl, eller 3 måneder på frost.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments