Brioche Boller
- Dansk Opskrift
Click for English
Klik for Video demonstration
Til 12 Boller
Ingredienser:
164g Mælk, stuetemperature
50g Gær
3-4 Æg (164g)
50g Sukker (1 Spsk)
545g Mel
8g Salt (1 tsk)
218g Smør
1200g i alt

Fremgangsmåde:
1. Rør alle ingredienserne sammen på lav hastighed i 5 minutter i en rørmaskine med en dejkrog tilbehør.
2. Øg hastigheden til medium og kør yderligere 10-15 minutter eller indtil dejen bliver blank og glat, den passer en glutenstræk test, og den er mindst 24 *C. Klik for video demonstration (på englsk).
3. Lad den hvile i 30 minutter dækket med et viskestykke.
4. Tag dejen ud af skålen og og del den i 12 stykker ca. 100g størrelse. Tril dem til kugler. *valgfrit, drys den øverste halvdel af bollerne med frø, kerner eller mel efter eget valg.
5. Læg dem på en bageplade med bagepapir ca. 5 cm afstand.
6. Dæk bagepladen med et viskestykke og lad dem hæve i et varmt sted i ca. 30-40 minutter.
7. Forvarm ovnen til 200 *C.
8. Bag i 8-10 minutter eller indtil de er gyldnebrune.
9. Spis som de er, eller brug dem som burgerboller.
Noter:
- Smør kan erstattes med margarine eller olie.
- Sukker kan erstattes med honning.
- Mælk kan erstattes med plantedrikke.
- I en lufttæt emballage kan de holde sig på stuetemperatur i 2-4 dage, på køl i 6-10 dage, eller på frost i 4-6 måneder.
Giv din mening til kende
Add comment
Comments