Brioche Boller

 - Dansk Opskrift

 

Click for English

Klik for Video demonstration

 

Til 12 Boller

Ingredienser:
164g Mælk, stuetemperature
50g Gær
3-4 Æg (164g)
50g Sukker (1 Spsk)
545g Mel
8g Salt (1 tsk)
218g Smør

     1200g i alt

 

Fremgangsmåde:
1. Rør alle ingredienserne sammen på lav hastighed i 5 minutter i en rørmaskine med en dejkrog tilbehør. 
2. Øg hastigheden til medium og kør yderligere 10-15 minutter eller indtil dejen bliver blank og glat, den passer en glutenstræk test, og den er mindst 24 *C. Klik for video demonstration (på englsk). 
3. Lad den hvile i 30 minutter dækket med et viskestykke. 
4. Tag dejen ud af skålen og og del den i 12 stykker ca. 100g størrelse. Tril dem til kugler. *valgfrit, drys den øverste halvdel af bollerne med frø, kerner eller mel efter eget valg.
5. Læg dem på en bageplade med bagepapir ca. 5 cm afstand.
6. Dæk bagepladen med et viskestykke og lad dem hæve i et varmt sted i ca. 30-40 minutter. 
7. Forvarm ovnen til 200 *C.  
8. Bag i 8-10 minutter eller indtil de er gyldnebrune.
9. Spis som de er, eller brug dem som burgerboller. 

Noter:
- Smør kan erstattes med margarine eller olie. 

- Sukker kan erstattes med honning. 

- Mælk kan erstattes med plantedrikke. 

- I en lufttæt emballage kan de holde sig på stuetemperatur i 2-4 dage, på køl i 6-10 dage, eller på frost i 4-6 måneder.  

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende

Rating: 0 stars
0 votes

Create Your Own Website With Webador