Kagecreme

 

Click for English

 

Ingredienser: 

250 g Mælk
1/2 tsk Vanilje
2 (40g) Æggeblommer
75 g Sukker
2 Spsk (15g) Majsstivelse
2 ksp Salt
10 g Smør

     393 g i alt

 

Fremgangsmåde:

1.I en lille gryde, på medium varme, tilsæt mælk, vanilje og salt. 

2. Rør ofte med et piskeris eller gummispatel, indtil den afgiver damp, men ikke koger. 

3. Mens mælken opvarmes, bland æggeblommerne, sukkeret og majsstivelsen sammen i en skål.

4. Når mælken er klar, fjern den fra varmen. 

5. Under konstant omrøring, hæld langsomt et par spsk af den varme mælkeblanding over æggeblommeblandingen. 

6. Derefter, hæld æggeblommeblandingen i mælkeblandingen. Sørg for at piske konstant mens du gør det. 

7. Sæt gryden tilbage over varme og rør konstant, indtil blandingen bliver til en creme, sørg for at skrabe siderne mens du rør. (Når blandingen bliver varmere, bliver den også tykkere, når den ikke kan tykne mere, er det en creme.) 

8. Dæk med plastfilm helt ned til cremen, og tryk filmen tæt, så der næsten ikke er nogle luftbobler imellem cremen og filmen. Se note #2 for at forstå hvorfor.

9. Sæt på køl, indtil den er helt afkølet, cirka 3 timer eller idealt 1 dag. 

 

Noter: 

- Kagecremen i denne opskrift er den mindste mængde, der passer til en lille gryde. Du kan eventuelt spise kagecremen som den er, eller også kan den bruges i andre opskrifter som fyld. Nogle eksempler er: wienerdej, kanelsnegle, kanelstænger, kanelsnurrer, lagekage, vandbakkelse og mange flere. 
- Når cremen er varm, frigiver den fugt i form af damp; når du presser plastikfilmen helt ned til cremen, fjerner du dens evne til at dampe, og cremen holder på sit fugtindhold. 

- Kagecremen har en holdbarhed på 3-4 dage i køleskabet i en lufttæt emballage. 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende / leave a rating

Rating: 0 stars
0 votes