Brownie
- Amerikansk Opskrift
Click for English
Til 9 stykker eller en 23x23cm form
Ingredienser:
114 g Smør
100 g Mørk chokolade
65 g Mælkechokolade
25 g Hvid chokolade
2 Æg (100g)
125 g Sukker
1 1/2 tsk instant kaffe pulver (eller 15 g færdiglavet kaffe)
1 1/2 Spsk Olie (12 g )
1 1/2 tsk Vanilje (7 g)
42 g Mel
22 g Kakaopulver
3/4 tsk Bagepulver (3g)
1/4 tsk Salt (1g)
*(Valgfri) 100 g Chokolade stykker eller nødder
631 g i alt

Fremgangsmåde:
1. I en skål eller gryde smelt smørret og chokoladen sammen indtil der ikke er klumper i blandingen.
2. Lad den køle ned i 5-10 minutter.
3. I en seperat skål, pisk æggene og sukkeret sammen ved høj hastighed, indtil blandingen får en lys gul og luftig kosistens (ca. 10 minutter).
4. Tilsæt kaffen, olien, vaniljen og den smeltede chokoladeblandingen til æggeblandingen, rør det sammen ved lav hastighed indtil du får en ensartet masse.
5. Sigt de tøre ingredienserne ned i skålen med chokoladeblandingen og fold ingrenienserne sammen til en ensartet masse.
6. Bag ved 180 *C i 30-35 minutter, eller indtil du kan prikke kagens midte med en kniv og den kommer ren ud.
- Vil du hellere have en fugdy brownie skal der være en lille smule klister på kniven når den trækkes ud.
7. For den bedste amerikanske brownie oplevelse, spis den varm med en klump vaniljeis på toppen! Mums!!
Noter:
- Afhængigt af hvad du har ved hånden og hvad dine præferencer er, kan du justere mængderne af de forskellige chokolader; du skal bare bruge ca. 190g chokolade i alt til resten af ingredienserne i denne opskrift.
- Du behøver ikke at piske æggene og sukkeret godt sammen, men jeg har lært at når jeg gøre det på denne måde får den færdigbagt brownie oftere den lettere flagede og revnede top, som en amerikansk brownie typisk har.
- Denne brownie kan opbevares i lufttæt emballage ved stuetemperatur i 3-4 dage, 2 uger i køleskabet, eller 3 måneder i fyseren.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments