Pekan Tærte
- Amerikansk/Dansk Opskrift
Click for English
Til 1 Tærte - 23 cm
Ingredienser:
290 g Linsedej
962 g Pekanfyld
1252 g i alt
Linsedej:
150 g Mel
30 g Flormelis, sigtet
85 g Smør, koldt
1/2 Æg, pisket sammen (25g)
290 g i alt
Pekanfyld:
75 g Smør
3 Æg (150g)
200 g Sukker
170 g Lys sirup
170 g Mørk sirup
30 g (2 spsk) Bourbon (jeg anbefaler Irish Whiskey)
1 tsk (5g) Vanilje
1/4 tsk (2g) Salt
160 g Pekannødder, grovhakkede
962g i alt
Fremgangsmåde:
1. I en skål, bland sammen alle linsedej ingredienserne med hånden (ideelt dagen før).
2. Forvarm ovnen til 175 *C.
3. På et melstøvet bord rul linsedejen ud så den er lidt større end tærteformen.
4. Dæk formen med linsedjen og skær dejkanten af til at tilpasse formen.
5. Prik bunden og siderne af linsedejen til at undgå boblerne mens tærten bages.
6. Set tærtebunden til side.
7. I en medium skål smelt smørret.
8. Tilsæt resten af pekanfyld ingredienserne og piskes sammen.
9. Hæld pekanfyld i tærtebunden.
10. Dæk linsedejkanten med sølvpapirvpapir (Sørg for ikke at dække hele tærten, men kun linsedejen, så den ikke brænder på).
11. Bag tærten i 35-45 minutter eller indtil kanten af pekanfyld sætter sig men midten er stadigvæk lidt blød/flydende.
12. Lad tærten køl af og spis!
Noter:
- Linsedejen er nemmere at arbejde med hvis den først hviler en time på køl.
- Linsedejen opbevares i plastik film og holder sig i køleren i op til 1 uge.
- Pekanfyldet opbevares i en lufttæt emballage og holder sig i køleren i op til 2 dage og skulle være opvarmet og røret lidt før du hæld den i tærtebunden til at smelt og indarbejde smørret.
- Den færdigbagte tærte holder sig i køleren i op til 4 dage eller i fryseren i op til 4 måneder.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments