Kirsebær Tærte

 -Dansk Opskrift

 

Click for English

 

Til 1 stk 23cm tærte

Ingredienser:
290 g Linsedej
180 g Mazarinmasse
398 g Kirsebærfyld
210 g Havre crumble

     1078 g i alt

Linsedej:

150 g Mel
30 g Flormelis, sigtet
85 g Smør, koldt
1/2 Æg, pisket sammen

     290 g i alt



Mazarinmasse:
50 g Lemke marcipan
50 g Sukker
50 g Smør, blødt
50 g Æg (1 stk)
15 g Hvedemel

     215 g i alt

Kirsebærfyld:
245 g Kirsebær
140 g Sukker
15 g Majsstivelse (opløses i en smule vand)

     400 g i alt

Havrecrumble:
55 g Sukker
55 g Smør
55 g Hvedemel
35 g Havregryn
15 g Vaniljesukker

     215 g i alt

 

Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienserne til linsedejen med hånden (ideelt dagen før og sæt på køl).
2. Forvarm ovnen til 200 *C.
3. På et melstøvet bord, rul linsedejen ud så den er lidt større end tærteformen.
4. Dæk tærteformen med linsedejen og skær dejen til at tilpasse formen. 
5. Sæt til side.
6. Marcipan og sukker røres ensartet sammen i en skål.
7. Smørret røres lidt ad gangen ind i marcipan massen for at undgå klumper.
8. Æg tilsættes og røres sammen i kort tid.
9. Mel tilsættes og røres ensartet sammen.
10. Mazarinmassen hældes i tæreteformen på linsedejen og smøres jævnt ud.
11. Sæt til side.
12. I et glas, lav en stivelses blanding af majsstivelse og lidt vand. 
13. Sæt til side. 
14. Kirsebær og sukker koges i en gryde.
15. Når sukkeret er smeltet og massen bobler, tilsættes stivelses blandingen.
16. Blandingen røres sammen et par minutter mere, mens den bobler, for at lave en tykt saft omkring kirsebærrene.
17. Blandingen fjernes fra varmen og fordelse på mazarinmassen i tærteformen.
18. Sæt til side.
19. Samle alle ingredienserne til havrecrumblen i en skål.
20. Ingredienserne masseres godt sammen med fingrene.
21. Massen dryses i 1-2 cm klumper ovenpå kirsebær fyldet.
22. Tærten bages i ca. 20 min. ved 200 *C eller indtil tærten er gyldenbrun. 


Noter:
- Det er nemmest at lave alle de forskellige blandinger dagen før og bare samle og bage dagen efter...eller tidligere på dagen og samle senere.
- Linsedejen og crumblen har det bedste hvis de stå på køl minst en time før man samler tærten.
- Man kan sagtens lave en større portion af linsedejen, mazarinmassen, og crumblen og lave forskellige tærter på den samme måde. Jeg kan bedste lide at bruge friske bær, til fyldet i denne tærte.
- Linsedejen har en holdbarhed på op til 1 uge i køleskabet i plastik film.
- Mazarinmassen, kirsebærfyldet, og crumblen har en holdbarhed på op til 1 uge i køleskabet i plastik film.

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende

Rating: 0 stars
0 votes

Create Your Own Website With Webador