Rabarber Tærte

- Dansk Opskrift

 

Click for English

 

Til 1 stk - 23 cm tærte

Ingredienser:

290 g Linsedej
180 g Rabarber stykker (friske eller frosne)
150 g Mazarinmasse
210 g Havre crumble

     850 g i alt

Linsedej:

150 g Mel
30 g Flormelis, sigtet
85 g Smør, koldt
1/2 Æg, pisket sammen (25g)

     290 g i alt


Mazarinmasse:
40 g Lemke marcipan
40 g Sukker
40 g Smør, blødt
40 g Æg
12 g Hvedemel

     172 g i alt

Havrecrumble:
55 g Sukker
55 g Smør
55 g Hvedemel
35 g Havregryn
15 g Vaniljesukker

     215 g i alt

 

Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienserne til linsedejen med hånden (ideelt dagen før og sæt på køl).
2. Forvarm ovnen til 200 *C.
3. På et melstøvet bord, rul linsedejen ud så den er lidt større end tærteformen.
4. Dæk tærteformen med linsedejen og skær dejen til at tilpasse formen. 
5. Sæt til side.
6. Marcipan og sukker røres ensartet sammen i en skål på medium-lav hastighed.
7. Smørret røres lidt ad gangen ind i marcipanmassen for at undgå klumper.
8. Æg tilsættes og røres sammen i kort tid.
9. Mel tilsættes og røres ensartet sammen.
10. Mazarinmassen hældes i tæreteformen på linsedejen og smøres jævnt ud.
11. Sæt til side.
12. Skær de friske rabarbere i 1-2 cm stykker og fordel dem på mazarinmassen i tærteformen.
13. Sæt til side.
14. Samle alle ingredienserne til havrecrumblen i en skål.
15. Ingredienserne masseres godt sammen med fingrene.
16. Crumblen dryses i 1-2 cm klumper ovenpå rabarberstykkerne.
17. Tærten bages i ca. 20 min. ved 200 *C eller indtil tærten er gyldenbrun.

 

Noter:

- Det er nemmest at lave alle de forskellige blandinger dagen før og bare samle og bage dagen efter...eller tidligere på dagen og samle senere.

- Linsedejen og crumblen har det bedste hvis de står på køl minst en time før man samler tærten.

- Man kan sagtens lave en større portion af linsedejen, mazarinmassen, og crumblen og lave forskellige tærter på den samme måde. Jeg kan bedste lide at bruge friske bær, til fyldet i denne tærte.

- Linsedejen har en holdbarhed på op til 1 uge i køleskabet i plastik film.

- Mazarinmassen og crumblen har en holdbarhed på op til 1 uge i køleskabet i plastik film.

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende

Rating: 0 stars
0 votes