Hindbærmarmelade
Click for English
Til 1 sylteglas
Ingredienser:
300g Frosne Hindbær
180g Sukker
1 Spsk (15g) Citronsaft
9g Pektin
Total: 490g (240g færdig marmelade)
ELLER.....
200g Frosne Hindbær
150g Syltesukker
Fremgangsmåde:
1. I et glas, bland pektin og 1 spsk af sukkeret sammen.
2. Sæt til side.
3. I en kasserolle, kom hindbær og resten sukkeret i, på lav varme.
4. Bring det i kog.
5. Tilsæt pektinblandingen.
6. Pisk godt sammen.
7. Lad det simre i 2-3 minutter.
8. Tilsæt citronsaften.
9. Kom marmeladen i et glas eller beholder, og læg plastikfilm direkte på overfladen af marmeladen. Pres let ned med dine fingrene, så den kommer i kontakt med hele overfladen.
10. Sæt den på køl, indtil den er helt afkølet, gerne natten over.
Noter:
- Grunden til, at vi lægger plastikfilm oven på marmeladens overflade, er, at marmeladen damper og dermed minster lidt vand, hviklet danner et skorpe.
- Det er vigtigt, at du bruger et piskeris (eller en gaffel) til at røre marmeladen godt,så du undgår pektinklumper.
- Marmeladen opbevares på køl i op til 3-4 uger eller i fryseren i op til 1 år.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments