Hindbærmarmelade

 

Click for English

 

Til 1 sylteglas

 

Ingredienser:

300g Frosne Hindbær
180g Sukker
1 Spsk (15g) Citronsaft
9g Pektin

     Total: 490g (240g færdig marmelade)

 

ELLER.....

200g Frosne Hindbær 
150g Syltesukker

 

Fremgangsmåde:

1. I et glas, bland pektin og 1 spsk af sukkeret sammen. 

2. Sæt til side.

3. I en kasserolle, kom hindbær og resten sukkeret i, på lav varme. 

4. Bring det i kog.  

5. Tilsæt pektinblandingen. 

6. Pisk godt sammen. 

7. Lad det simre i 2-3 minutter. 

8. Tilsæt citronsaften.

9. Kom marmeladen i et glas eller beholder, og læg plastikfilm direkte på overfladen af marmeladen. Pres let ned med dine fingrene, så den kommer i kontakt med hele overfladen. 

10. Sæt den på køl, indtil den er helt afkølet, gerne natten over.

 

Noter:

- Grunden til, at vi lægger plastikfilm oven på marmeladens overflade, er, at marmeladen damper og  dermed minster lidt vand, hviklet danner et skorpe. 

- Det er vigtigt, at du bruger et piskeris (eller en gaffel) til at røre marmeladen godt,så du undgår pektinklumper. 

- Marmeladen opbevares på køl i op til 3-4 uger eller i fryseren i op til 1 år. 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende / leave a rating

Rating: 0 stars
0 votes

Create Your Own Website With Webador