Æble Tærte
- Amerikansk/Dansk Opskrift
Click for English
Til en tærte - 23 cm
Ingredienser:
290 g Linsedej
906 g Æblefyld
168 g Crumble
1364g i alt
Linsedej:
150 g Mel
30 g Flormelis, sigtet
85 g Smør, koldt
1/2 Æg, pisket sammen (25g)
290g i alt
Æblefyld:
660 g Æbler, skåret i skiver (ca. 6-7 æbler)
100 g Smør
70 g Brun farin
70 g Sukker
2 tsk Kanel (6g)
906g i alt
Crumble:
52 g Sukker
50 g Smør
66 g Mel
168g i alt

Fremgangsmåde:
1. I en skål, bland alle ingredienserne til linsedejen med hånden (ideelt dagen før du laver tærten).
2. På et melstøvet bord, rul linsedejen ud lidt større end en smurt tærteform.
3. Dæk tærteformen med linsedejen og skær dejen til så den passer til formen.
4. Bag linsedejen i ovnen i 6-7 minutter ved 180 *C.
5. Sæt tærtebunden til side.
6. Skræl, fjern kernerne og skær æblerne i skiver.
7. I en gryde smelt smørret på medium varme.
8. Tilsæt æblestykkerne til gryden og kog indtil de bliver bløde (ca. 15-20 minutter) og rør en gang imellem.
9. Tilsæt brun farin, sukker, og kanel til æblestykkerne og rør det rundt, kog herefter i 5 minutter mere eller indtil de er blødere (du kan sagtens tilsætte mere sukker eller kanel alt efter smagsbehov).
10. Hæld æblefyldet i tærtebunden og smør det jævnt ud.
11. I en skål tilsæt alle ingerdienserne til crumblen.
12. Ingredienserne masseres godt sammen med fingrene.
13. Drys crumblen i 1-2 cm klumper ovenpå æblefyldet.
14. Indstil ovnen på 180 *C på grill funktionen og bag tærten indtil crumblen bliver gyldenbrun.
Noter:
- Det er næmmest at lave alle de forskellige blandinger dagen før og bare "samle" og bage den dagen efter....eller tidligere på dagen og samle senere.
- Linsedejen og crumblen er næmmest at arbejde med, hvis de står på køl minst 1 time før du arbejder med dem.
- Æblefyldet opbevares i en lufttæt emballage og holder sig på køl i op til 5 dage eller i fryseren i op til 6 måneder.
- Linsedejen opbevares i plastik film og holder sig i køleren i op til 1 uge.
- Crumblen opbevares i en luftæt emballage og holder sig i køleren i op til 3 uger eller i fyseren i op til 3 måneder.
- Den færdigbagte tærte holder sig på køl i op til 5 dage eller på frost i op til 3 måneder.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments