Æble Tærte

 - Amerikansk/Dansk Opskrift 

 

Click for English

 

Til en tærte - 23 cm

 

Ingredienser:
290 g Linsedej
906 g Æblefyld
168 g Crumble

     1364g i alt

 

Linsedej:
150 g Mel
30 g Flormelis, sigtet
85 g Smør, koldt
1/2 Æg, pisket sammen (25g)

     290g i alt

 

Æblefyld:
660 g Æbler, skåret i skiver (ca. 6-7 æbler)
100 g Smør
70 g Brun farin
70 g Sukker
2 tsk Kanel (6g)

     906g i alt

 

Crumble:
52 g Sukker
50 g Smør
66 g  Mel

     168g i alt 

 

Fremgangsmåde:

1. I en skål, bland alle ingredienserne til linsedejen med hånden (ideelt dagen før du laver tærten).

2. På et melstøvet bord, rul linsedejen ud lidt større end en smurt tærteform. 

3. Dæk tærteformen med linsedejen og skær dejen til så den passer til formen. 

4. Bag linsedejen i ovnen i 6-7 minutter ved 180 *C.

5. Sæt tærtebunden til side. 

6. Skræl, fjern kernerne og skær æblerne i skiver.

7. I en gryde smelt smørret på medium varme. 

8. Tilsæt æblestykkerne til gryden og kog indtil de bliver bløde (ca. 15-20 minutter) og rør en gang imellem. 

9. Tilsæt brun farin, sukker, og kanel til æblestykkerne og rør det rundt, kog herefter i 5 minutter mere eller indtil de er blødere (du kan sagtens tilsætte mere sukker eller kanel alt efter smagsbehov). 

10. Hæld æblefyldet i tærtebunden og smør det jævnt ud. 

11. I en skål tilsæt alle ingerdienserne til crumblen. 

12. Ingredienserne masseres godt sammen med fingrene. 

13. Drys crumblen i 1-2 cm klumper ovenpå æblefyldet. 

14. Indstil ovnen på 180 *C på grill funktionen og bag tærten indtil crumblen bliver gyldenbrun.  

 

Noter: 

- Det er næmmest at lave alle de forskellige blandinger dagen før og bare "samle" og bage den dagen efter....eller tidligere på dagen og samle senere.

- Linsedejen og crumblen er næmmest at arbejde med, hvis de står på køl minst 1 time før du arbejder med dem. 

- Æblefyldet opbevares i en lufttæt emballage og holder sig på køl i op til 5 dage eller i fryseren i op til 6 måneder.

- Linsedejen opbevares i plastik film og holder sig i køleren i op til 1 uge. 

- Crumblen opbevares i en luftæt emballage og holder sig i køleren i op til 3 uger eller i fyseren i op til 3 måneder. 

- Den færdigbagte tærte holder sig på køl i op til 5 dage eller på frost i op til 3 måneder. 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende / leave a rating

Rating: 0 stars
0 votes