Mazarinkage

 - Dansk Opskrift

 

Click for English

 

Yield: 1 Cake - 23cm OR 9in

Ingredients:

200 g Marcipan
200 g Sukker
200 g Smør, blødt
200 g Æg (4 stk.)
75 g Mel

     875 g i alt 

 

Fremgangsmåde:

1. Forvarm ovnen til 200*C.
2. På medium hastighed, rør marcipan og sukker godt sammen med en fladpisker. 
3. Tilsæt smør lidt ad gangen, og rør det sammen, indtil det bliver luftigt. 
4. Skrab siderne og bunden af skålen en gang imellem for at undgå marcipan klumper.
5. Tilsæt æggene, mens der røres.  
6. Tilsæt melet, og rør det sammen.  
7. Smør en 23 cm springform godt.  
8. I en food processor hak to håndfulde mandler groft til mel.
9. Hæld mandelmelet i formen, og dæk hele bunden og siderne med melet. Bank formen let mod din håndflade, mens du drejer den, for at undgå store lommer af mandelmel.
10. Hæld mazarinmassen i formen, og smør den jævnt ud. 
11. Drys toppen af dejen med mandelmel.  
12. Bag i ca. 35 minutter, eller indtil en kniv kommer rent ud af midten af kagen. 

 

Noter:
- Du kan sagtens lave en større portion af mazarinmasse og bruge den til mange forskellige tærter - f.eks. jordbærtærte, rabarbertærte, kirsebærtærte, citronmerengstærte, og mange flere. 
- I en lufttæt emballage, mazarinmassen kan holde sig op til 1 uge på køl eller 2-3 måneder på frost.

- I en lufttæt emballage, den færdigbagte kage kan holde sig 2-3 dage ved stuetemperatur, 1 uge på køl eller op til 3 måneder på frost. 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende / leave a rating

Rating: 0 stars
0 votes