Citronfromage

 - Dansk Opskrift

 

Click for English

 

 Til ca. 1½ litre eller ~ 6-8 menesker

 

Ingredienser:
8 g Gelatin (ca. 4 husblas blade)
2 Citroner, både skal og saft (100ml salf og 15g skal)
100 g Sukker
150 g Æg (3 Æg)
400 g Piskefløde

     660 g i alt

 

Fremgangsmåde:

1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5-10 minutter. 
2. Riv skallen og pres salften af citronerne. 
3. Pres vandet ud af husblassen. 
4. Tilsæt husblas og citronsaften i en kasserolle.
5. Opvarm kaserollen og rør, indtil husblassen opløses. 
6. Fjern fra varmen og sæt til siden til at køle lidt af. 
7. I en skål, pisk piskefløden, indtil den er stiv. 
8. Sæt piskefløden til siden. 
9. I en anden skål, pisk sammen æg og sukker, indtil de er lette og luftige. 
10. Fold æggeblandingen og piskefløden sammen ved at tilsætte æggeblandingen lidt ad gangen. 
11. Fold også citronskallen i citronfromagen. 
12. Hæld fromagen i nogle glas, emballage, eller bare lad den blive i skålen, dækket med plastikfilm. 
13. Sæt på køl natten over eller mindst et par timer. 

 

Noter:

- Dækket med plastikfilm kan fromagen holde sig i ca. 2-3 dage. 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende / leave a rating

Rating: 0 stars
0 votes