Citronfromage
- Dansk Opskrift
Click for English
Til ca. 1½ litre eller ~ 6-8 menesker
Ingredienser:
8 g Gelatin (ca. 4 husblas blade)
2 Citroner, både skal og saft (100ml salf og 15g skal)
100 g Sukker
150 g Æg (3 Æg)
400 g Piskefløde
660 g i alt
Fremgangsmåde:
1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5-10 minutter.
2. Riv skallen og pres salften af citronerne.
3. Pres vandet ud af husblassen.
4. Tilsæt husblas og citronsaften i en kasserolle.
5. Opvarm kaserollen og rør, indtil husblassen opløses.
6. Fjern fra varmen og sæt til siden til at køle lidt af.
7. I en skål, pisk piskefløden, indtil den er stiv.
8. Sæt piskefløden til siden.
9. I en anden skål, pisk sammen æg og sukker, indtil de er lette og luftige.
10. Fold æggeblandingen og piskefløden sammen ved at tilsætte æggeblandingen lidt ad gangen.
11. Fold også citronskallen i citronfromagen.
12. Hæld fromagen i nogle glas, emballage, eller bare lad den blive i skålen, dækket med plastikfilm.
13. Sæt på køl natten over eller mindst et par timer.
Noter:
- Dækket med plastikfilm kan fromagen holde sig i ca. 2-3 dage.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments