Kokosmakroner
- Dansk opskrift
Click for English
Til 8-10 makroner
Ingredienser:
300 g Kokosmel
7.5 g (1½ tsk) Mandelaroma
0.75 g (1/8 tsk) Salt
200 g Sweetened condensed milk (½ dåse)
120 g Flormelis
60 g Æggehvider (2 stk)
688.25 g i alt
*Valgfri: skal af 1 appelsin
Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 200*C.
2. Pisk æggehviderne godt, indtil de bliver luftige og stive.
3. Sæt eggehviderne til side.
4. I en anden skål/røremaskine, bland resten af ingredienserne sammen med en fladpisker.
5. Fold kokosmassen og de piskede æggehvider godt sammen med en spatel eller med hånded.
6. Hent et glas vand og en stor ske.
7. Dyp skeen i vandet, og fugt også din håndflade med vand (jeg bruger som regel bagsiden af skeen til at fordele vandet over min venstre hånd, da jeg er højrehåndet).
8. Øs en stor portion af kokosmassen (~85g) op, og form den til en kugle ved at bruge skeen til at øse og dreje kokoskuglen i din fugtede hånd, indtil kuglen er nogenlunde ensartet - målet er ikke at komprimere den, men blot at forme den.
9. Læg kokoskuglerne på en bageplade med bagepapir med ca. 2-3 cm afstand.
10. Bag i 20-25 minutter i hele. Tjek makronerne efter 10 minutter for at se, om bagepladen skal vendes, så de bliver jævnt gyldnebrune.
Noter:
- Vær sikker på, at ingen æggeblommer kommer i æggehviderne, før de piskes. Hvis æggehviderne ikke er rene, vil de ikke kunne piskes stiv.
- Du kan smøre en bageplade med olie, men der er store risiko for, at de makronerne vil bage fast til pladen. Det er derfor, jeg anbefaler at bruge bagepapir.
- I en lufttæt emballage kan de færdigbagte kokosmakroner kan holde sig 3-5 dage ved stuetemperatur, 2 uger på køl eller op til 3 måneder på frost.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments