Kanelsnegle
- Dansk Opskrift
Click for English
Klik for Video (englsk)
Til 20 stykker
Ingredienser:
979g Bløddej (divideret i 4 stykker)
300g Borgmestermasse
200g Kagecreme
Kanel
*(Valgfri) Glasur
Bløddej: (video)
100g Mælk, stue temp.
140g Vand, stue temp.
50g Gær
1 Æg (50g)
8g Sukker (2 tsk)
550g Mel
6g Salt (1 tsk)
100g Smør
1029g i alt
Borgmestermasse: (video)
100g Marcipan or Hjemmelavet Marcipan
100g Sukker
100g Smør
300g i alt
Kagecreme: (link til fremgangsmåde) - (video)
250 g Mælk
1/2 tsk (1g) Vanilje
2 (40g) Æggeblommer
75 g Sukker
2 Spsk(15g) Majsstivelse
2 knsp af Salt
10 g Smør
393 g i alt
*(Valgfri) Glasur: (video)
120 g Flormelis, sigtet
18 g Vand, varmt
138 g i alt

Fremgangsmåde:
1. Lav kagecremen dagen før ved at følge dette link. Hvis du skal lave hjemmelavet marcipan, så lav det også ved at følge dette link.
2. Rør alle ingredienserne sammen til bløddejen på lav hastighed i 6 minutter.
3. Juster hastigheden til medium og ælt dejen i 8 minutter mere.
4. Lad dejen hvile i skålen i 15 minutter, dækket med et viskestykke.
5. Mens dejen hviler, lav borgmestermassen.
6. Pisk marcipanen og sukkeret sammen på medium hastighed (en håndmixer er nemmest til denne lille mængde).
7. Tilsæt smør lidt ad gangen, indtil massen er klumpfri. Brug evt. en ske til at fladgøre marcipanen for at få klumperne gå væk.
8. Pisk borgmestermassen på høj hastighed, til den bliver let og luftig.
9. Fjern dejen fra skålen og del den i halve (ca. 500g per stykke).
10. Form de 2 stykker til tykke pølser og læg dem på et melstøvet bord i 5 minutter til hvile.
11. Rul dejstykkerne ud til rektangler (for mig er det ca. 40x30 cm), med den korte led tættest på dig.
12. Fordel 1/2 del af borgmestermassen jævnt ud på dejrektanglets overflade.
13. Fordel 1/4 - 1/3 del (ca. 80-100 g) af kagecremen jævnt oven på toppen af borgmestermassen.
14. Drys en ønsket mængde kanel over kagecremen.
15. Rul dejen sammen fra den korte led, så den bliver til en pølse.
16. Skær den i ca. 10 stykker (ca. 2 fingre bred).
17. Stræk forsigtigt enden af hver endestykke af hver rulle og fold den ind under bunden så den ikke åbner sig under bagetid.
18. Læg de snegle på en bageplade med bagepapir med ca. 5cm afstand imellem ELLER kan du lægge dem tættere på hinanden og får knelsnegle der ligner amerikanske cinnamon rolls.
19. Gentag processen med den anden del af dejen.
20. Med 2-3 fingre fra hver hånd, tryk hver snegl let flad ved at presse fra midten og ud, for at sikre jævn bagning.
21. Lad dem hæve et varmt sted i 30 minutter.
22. Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
23. Forvarm ovnen til 200*C.
24. Bag i ca. 13-15 minutter, eller indtil de er gyldnebrune.
*(Valgfri) Glasur:
- Bland ingredienserne sammen med en ske (hvis man bruger varmt vand, bliver glasuren fast efter sprøjtning så den ikke løber ned ad kanelsneglens kanter).
- Brug en sprøjtepose eller plastikpose til at sprøjte glasuren på kanelsneglene.
Noter:
- Du bør have ca. 1/3 - 1/2 del af kagecremen tilbage; det er fordi, denne mængde er den mindste, jeg er tryg ved at lave. Du kan spise cremen som den er eller bruge den til andre opskrifter, såsom: Jordbær Tærte, Kanelstænger, Kanelsnurrer, Brunsviger, og meget mere!
- Du kan sagtens lave en større portion af borgmestermassen og opbevare den til senere eller bruge den i mange af de tidligere nævnt kager. Til en større portion er det næmmest at bruge en røremaskine med en spatel vedhæftning.
- Du kan erstatte smør med margarine eller olie i dejen samt margarine i borgmestermassen og kagecremen.
- Du kan erstatte sukker med honning.
- Du kan erstatte mælk med plantemælk.
- I en lufttæt emballage kan borgmestermassen opbevares ved stuetemperatur i 2-3 dage, 2-3 uger på køl eller 6-12 måneder på frost.
- I en lufttæt emballage kan kagecremen opbevares på køl i 2-3 dage.
- I en frysepose eller lufttæt emballage kan den rå, ubagte kanelsnegle holder sig i fryseren i 2-3 måneder.
- Den bedste metode til optøning og hævning af kanelsnegle efter fryseren er at lade dem optø i køleskabet i 6-8 timer og derefter hæve et varmt sted i 30-60 minutter.
-I en lufttæt emballage kan de færdigbagte kanelsnegle opbevares ved stuetemperatur i 2-4 dage, 6-10 dage på køl, eller 4-6 måneder på frost.
Giv din mening til kende
Add comment
Comments