Glutenfri + Sukkerfri Jordbær Tærte

- Dansk Opskrift

 

Click for English

 

Til 1 stk - 23 cm tærte

Ingredienser:

285 g Linsedej
162 g Mazarinmasse
497 g Flødecreme
ca. 300 g Jordbær, friske
Valgfri: Sukkerfri Neutral Glaze

     1244 g i alt

Linsedej:

150 g GF Mel eller Hjemmelavet GF mel
25 g Honning
85 g Smør, koldt
1/2 Æg, pisket sammen (25g)

     285 g i alt


Mazarinmasse:
40 g Marcipan eller Hjemmelavet sukkerfri marcipan
30 g Honning
40 g Smør, blødt
40 g Æg (ca. 1 stk)
12 g GF Mel eller Hjemmelavet GF mel

     162 g i alt

Kagecreme:
125 g Mælk
1/4 tsk Vanilje
1 (20g) Æggeblommer
38 g Honning
1 Spsk (7g) Majsstivelse
1 ksp Salt
5 g Smør

     197 g i alt

 

Flødecreme: 
197 g Kagecreme
300 g Piskede Fløde

     497 g i alt

 

Fremgangsmåde:
1. Lav kagecremen og linsedejen, ideelt dagen før, og sæt på køl. 
2. I en lille gryde, på medium varme, tilsæt mælk, vanilje, og salt. 
3. Rør ofte med et piskeris eller gummispatel indtil den afgiver damp, men ikke koger. 
4. Mens mælken opvarmes, bland æggeblommerne, sukkeret, og majsstivelsen sammen i en skål.
5. Når mælken er klar, fjern den fra varmen. 
6. Under konstant omrøring hæld langsomt et par spsk af den varme mælkeblanding over æggeblommeblandingen. 
7. Derefter, hæld æggeblommeblandingen over i mælkeblandingen. Sørg for at piske konstant mens du gør det. 
8. Sæt gryden tilbage over varme og rør konstant indtil blandingen bliver til en creme, sørg for at skrabe siderne mens du rør. (Når blandingen bliver varmere, bliver den også tykkere, når den ikke kan tykne mere er det en creme.) 
9. Dæk med plastik film helt ned til cremen og tryk filmen tæt så der næsten ikke er nogle luftbubbler imellem cremen og filmen. Se note #2 for at forstå hvorfor.
10. Sæt på køl indtil den er helt afkølet, cirka 3 timer. 
11. Bland alle ingredienserne til linsedejen med hånden og sæt på køl i minst en halv time.  
12. Forvarm ovnen til 200 *C.
13. På et melstøvet bord, rul linsedejen ud så den er lidt større end tærteformen.
14. Dæk en smurt tærteform med linsedejen og skær dejen til at tilpasse formen. 
15. Sæt til side.
16. Marcipanen og sukkeret røres ensartet sammen i en skål på medium-lav hastighed.
17. Smørret røres lidt ad gangen ind i marcipanmassen for at undgå klumper.
18. Æg tilsættes og røres sammen i kort tid.
19. Mel tilsættes og røres sammen til en ensartet mazarinmasse.
20. Mazarinmassen hældes i tæreteformen på linsedejen og smøres jævnt ud.
21. Bag i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil tærten får en mørkere gylden-brun farve. 
22. Pisk 300g fløde indtil den er stiv - stiv nok til at den forbliver i skålen når du vender den på hovedet eller bliver hængene på piskeriset. 
23. Tilsæt kagecremen og rør ensartet sammen. 
24. På den afkølede tærtebund, hæld eller sprøjt flødecremen på så du får en lav forhøjning fra tærtens midte ud til kanten. 
25. Skær og skyl jordbærne. 
26. Dekorer flødecremen med jordbærne. 
27. Nu er jordbærtærten klar til at spise, men hvis du gerne vil brug neutral glaze så jorbærne forbliver pænere i længere tid, klik her

 

Noter:
- Kagecremen i denne opskrift er den mindste mængde der passer til en lille gryde, men du kan sagtens lave en større portion og brug den til andre kage. Du kan eventuelt spise kagecremen som den er, ellers kan den bruges i andre opskrifter som fyld. Nogle eksempler er: wienerdej, bløddej, lagekage, vandbakkelse, og mange flere. 
- Når cremen er varm frigiver den fugt i form af damp, når du presser plastikfilmen helt ned til cremen fjerner du dens evne til at dampe og cremen holder på dens fugtinhold. 
- Man kan sagtens lave en større portion af linsedejen og mazarinmassen og lave forskellige tærter med andet fyld. Min yndlings er denne rabarber tærte

- Nedenfor er en list af erstatninger for nogle af ingredienser: 

     - Glutenfri mel kan erstatte med almindeligt mel - for dem, der ikke er glutenfri. 

     - Honningen kan erstatte med almindeligt sukker - for dem, der ikke er sukkerfri.

     - Smørret kan erstatte med margarine.

     - Mælk kan erstatte med plantemælk. 

     - Majsstivelse kan ertatte med kartoffelmel, arrowroot pulver, eller tapioka mel. 

- Linsedejen har en holdbarhed på op til 1 uge i køleskabet i plastik film.
- Mazarinmassen har en holdbarhed på op til 1 uge i køleskabet i plastik film.
- Kagecreme har en holdbarhed på 3-4 dage i køleskabet i en lufttæt emballage. 
- Fløde, flødecremen, og de skåret jordbær har en holdbarhed på 2 dage i køleskabet i en lufttæt emballage. 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende

Rating: 0 stars
0 votes

Create Your Own Website With Webador