Teboller
- Dansk Opskrift
Click for English
Til 14 Boller
Ingredienser:
100g Mælk, stue temperature
140g Vand, lunt
50g Gær
1 Æg (50g)
8g Sukker (2 tsk)
550g Mel
6g Salt (1 tsk)
100g Smør
1004g i alt

Fremgangsmåde:
1. Kør alle ingredienser sammen i en røremaskine med en dejkrog på lav hastighed i 6 minutter.
2. Kør derefter 8 minutter mere på medium hastighed.
3. Lad dejen hvile i skålen i 15 minutter, dækket med et viskestykke.
4. Tag dejen ud af skålen og placer den på bordet.
5. Del dejen i 14 stykker på ca. 70 g hver, og tril dem til runde boller (se videodemonstration).
6. Læg bollerne ca. 5 cm fra hinanden på en bageplade med bagepapir på.
7. Pensl bollerne med et pisket æg.
8. Lad dem hæve et varmt sted i 30 minutter.
9. Forvarm ovnen til 200 *C.
10. Bag bollerne i 10-12 minutter, eller indtil de er gyldenbrune.
Noter:
- Smør kan erstattes med margarine eller olie.
- Sukker kan erstattes med honning.
- Mælk kan erstattes med plantemælk.
- Bollerne kan opbevares i lufttæt emballage ved stuetemperatur i 2-4 dage, på køl i 6-10 dage, eller i fryseren i 4-6 måneder.
Giv din mening til kende
Add comment
Comments