Teboller

 - Dansk Opskrift

 

Click for English

 

Til 14 Boller

Ingredienser:
100g Mælk, stue temperature
140g Vand, lunt
50g Gær
1 Æg (50g)
8g Sukker (2 tsk)
550g Mel
6g Salt (1 tsk)
100g Smør 

     1004g i alt

 

Fremgangsmåde:
1. Kør alle ingredienser sammen i en røremaskine med en dejkrog på lav hastighed i 6 minutter.  

2. Kør derefter 8 minutter mere på medium hastighed. 

3. Lad dejen hvile i skålen i 15 minutter, dækket med et viskestykke. 

4. Tag dejen ud af skålen og placer den på bordet.

5. Del dejen i 14 stykker på ca. 70 g hver, og tril dem til runde boller (se videodemonstration).

6. Læg bollerne ca. 5 cm fra hinanden på en bageplade med bagepapir på. 

7. Pensl bollerne med et pisket æg. 

8. Lad dem hæve et varmt sted i 30 minutter. 

9. Forvarm ovnen til 200 *C. 

10. Bag bollerne i 10-12 minutter, eller indtil de er gyldenbrune. 

Noter:
- Smør kan erstattes med margarine eller olie.  

- Sukker kan erstattes med honning.  

- Mælk kan erstattes med plantemælk.  

- Bollerne kan opbevares i lufttæt emballage ved stuetemperatur i 2-4 dage, på køl i 6-10 dage, eller i fryseren i 4-6 måneder.

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende

Rating: 0 stars
0 votes

Create Your Own Website With Webador