Brunsviger
- Dansk Opskrift
Click for English
Til 1 bradepander Eller ca. 12 personer
Ingredienser:
979g Bløddej (divideret i halv)
700g Brunsviger Remonce
Bløddej:
100g Mælk, stue temp.
140g Vand, stue temp.
50g Gær
1 Æg (50g)
8g Sukker (2 tsk)
550g Mel
6g Salt (1 tsk)
100g Smør
1029g i alt
Kagecreme: (link til fremgangsmåde)
250 g Mælk
1/2 tsk (1g) Vanilje
2 (40g) Æggeblommer
75 g Sukker
2 Spsk(15g) Majsstivelse
2 knsp af Salt
10 g Smør
393 g i alt
Brunsviger Remonce:
200g Smør, blødt
300g Brunfarin
200g Kagecreme
700g i alt

Fremgangsmåde:
1. Lav kagecremen dagen før ved at følge dette link.
2. Rør alle ingredienserne sammen til bløddejen på lav hastighed i 6 minutter.
3. Juster hastigheden til medium og ælt dejen i 8 minutter mere.
4. Lad dejen hvile i skålen i 15 minutter, dækket med et viskestykke.
5. Mens dejen hviler, lav remoncen.
6. Pisk smørret og sukkeret sammen på medium hastighed (en håndmixer er nemmest til denne lille mængde).
7. Pisk massen sammen på høj hastighed, til den bliver let og luftig.
8. Tilsæt halv delen af kagecremen og pisk massen sammen til en ensartet masse.
9. Fjern dejen fra skålen.
10. Form dejen som en tykke pølse og læg den på et melstøvet bord i 5 minutter til hvile.
11. Rul den ud så den passer til 1 smurte bradepande (for mig er det ca. 40x35 cm).
12. Læg dejstykket i panden så de passer fint i bunden.
13. Med en gaffel, prikker dejen godt på hele overfladen og vær sikker på, du prik hele vejen igennem dejen.
14. Smør remoncen jævnt på dejstykkes overflade.
15. Sæt bradepanden et varmt sted i ca. 45 minutter, eller indtil dejen bliver blød og luftige og er dobbelt tykkelse.
16. Forvarm ovnen til 200*C.
17. Bag i 20-25 minutter. Brunsvigerene er færdige med bagningen når de yderste 2-3 cm af brunsvigerens kanter bobler.
- Hold øje med den, mens den bager. Hvis dejen hæver sig op enkelte steder, skal du tage en kniv eller gaffel og prikke et hul i dejboblen. Ellers vil alt brunsvigerfyldet ikke blive på den del af kagen, og den vil bage ujævnt.
18. Lad den køle af i 10 minutter før skærning eller spisning; remoncen bliver ekstremt varm og brænder din mund hvis du spiser den for tidligt efter bagning.
Noter:
- Du bør have ca. 1/2 del af kagecremen tilbage; det er fordi, denne mængde er den mindste, jeg er tryg ved at lave. Du kan spise cremen som den er eller bruge den til andre opskrifter, såsom: Jordbær Tærte, Kanelstænger, Kanelsnegle, Kanelsnurrer, og meget mere!
- Du kan erstatte smør med margarine eller olie i dejen samt margarine i remoncen og kagecremen.
- Du kan erstatte sukkeret med honning og ahornsirup.
- Du kan erstatte mælk med plantemælk.
- I en lufttæt emballage kan borgmestermassen opbevares ved stuetemperatur i 2-3 dage, 2-3 uger på køl eller 6-12 måneder på frost.
- I en lufttæt emballage kan kagecremen opbevares på køl i 2-3 dage.
-I en lufttæt emballage kan de færdigbagte brunsviger opbevares ved stuetemperatur i 2-4 dage, 6-10 dage på køl, eller 4-6 måneder på frost.
Giv din mening til kende
Add comment
Comments