Franskbrød

 - Dansk Opskrift

 

Click for English

 

Til 1 stk brød

Ingredienser:
232 g Vand
16 g Gær
8 g Sukker (1 1/2 tsk)
400 g Hvedemel
8 g Salt (1 1/4 tsk)
20 g Smør

     684 g i alt

Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 220 *C.
2. Sæt en stor foliebakke på bunden af ovnen.
3. Alle ingredienserne, bortset fra smørret, samles i en røremaskine og køres sammen med en dejkrog på lav hastighed i 8 minutter.
4. Tilsæt smørret til dejen og kør den på middel hastighed i 8 minutter.
5. Lad dejen hvile i 15 minutter i røremaskineskålen med et viskestykke henover.
6. Tag dejen ud af skålen, form dejen som en lang oval pølse. (klik for videodemonstration - den er kun på engelsk lige nu)
7. Smør en brød form (ca. 23cm x 9cm) og læg den formede dej i formen. 
8. Læg et viskestykke henover dejen, sæt dejen et varmt sted, og lad den hæve i 45-60 minutter eller indtil dejen er ca. 2 cm højere end brødformen. 
9. Skær et mønster i dejen som du har lyst og sæt i ovnen på anden nederste rille.
10. Hæld et glas (ca. 250ml) vand i den forvarmede foliebakke.
11. Juster temperturen i ovnen ned til 190 *C.
12. Bag brødet i ca. 30-35 minutter eller indtil at brødet lyder hult når du banker på bunden af det.

Noter:
- Den forvamede foliebakke med vand i er til for at gøre brødets skorpe glat. En anden måde til at får den glat skorpe er at spray den færdighævede dej med vand inden den bages. Dette kan undlades, men skorpen bliver i dette tilfælde mat.
- Hævetiden er 45-60 minutter ved 35 *C, men tiden forlænges som temperaturen bliver laver; ved stuetemperatur er det derfor 75-100 minutter.

- Man kan bage brødet i en pizzaovn (stenovn), men hvis ovnen ikke damper, vil brødets skorpe blive mat.

-Holdbarheden på brødet er 2-4 dage ved stuestemperatur i en pose, 6-10 dage i køleskabet eller 4-6 måneder i fryseren.

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende

Rating: 0 stars
0 votes