Chocolate Chip Cookies
- Amerikansk Opskrift
Click for English
Til ca. 26 stk.
Ingredienser:
225 g Smør, blød
220 g Sukker
200 g Brunfarin
2 tsk (6 g) Vanijle
2 (100g) Æg
400 g Mel
1 tsk (5 g) Natron
1/2 tsk (2 g) Bagepulver
1 tsk (7 g) Salt
150 g Chokolade stykker
1315 g i alt

Fremgangsmåde:
1. På medium hastighed og med et spatel rør smør, sukker, og brunfarin sammen til en let luftig blanding.
2. Tilsæt og rør vanilje og æg.
3. Tilsæt og rør godt sammen resten af ingredienser undtagen chocolade stykker.
4. Rør chokolade stykkerne grundigt ind i småkagedejen.
5. Dæk dejen og set den på køl minste 1 time (så er den næmmere at håndtere).
6. Forvarm ovnen til 180 *C.
7. Form dej kugler i 50g per styk.
8. Læg dejkuglerne på en bageplade med bagepapir på med ca. 6 cm mellemrum.
9. Bag småkager i 7-8 minutter eller indtil kanten af småkager er lysebrun.
10. Lad småkagerne køle af på pladen, men lad småkagerne køle af et par minutter før du flytter dem eller bliver de ødelægt fordi de er for bløde.
Noter:
- Hvis du hellere vil have småkagerne tykkere tilsæt 50g mel i opskriften.
- Hvis du ikke har noget natron, brug 3 1/2 tsk bagepulver i stedet for.
- Hvis du hellere vil have dine småkagerne lidt sprødere skal du bage dem et par minutter længere.
- Portioner af 50g er til en normal størrelse amerikansk cookie. Hvis du hellere vil have dem større vil jeg foreslå 80g i stedet for, og de skal så bages i ca. 12 minutter.
- Jeg forslå at du samler dejen på et melstøvet bord og form den som en tyk pølse. Derefter fryser jeg dejen minste 1 time og skær den i 50g stykker. Derefter skal dejen tørres op mens ovnen opvarmer. Det gøre jeg på denne måde kun når jeg laver en stor portion.
- Småkagedejen kan opbevares i lufttæt emballagen i op til 3 dage på køl eller i 2 måneder på frost.
- Den færdigbagt småkagerne kan opbevares i en luftæt emballage i 1 uge ved stuetemperature, i 3 uger på køl eller 6 måneder på frost.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments