Hjemmelavet Marcipan

 - Dansk Opskrift

 

Click for English

 

Ingredienser: 

200 g Mandler, blanchered
100 g Sukker
100g Vand

 

Fremgangsmåde: 

    * At blanchere mandlerne (typisk lavet dagen før, men det kan være lavet på dagen imens risene og mælket koger): I en skål, hæld kogende vand på mandlerne og lad dem stå 5 minutter. Hæld vandet ud og tryk på den ene ende af mandler med to finger (i en hård knibebegævelse). Mandlen skulle gerne springe ud af skindet. Kasser skindet. Læg de blancherede mandler på et visketykke og lad dem tørre natten over eller i op til et par dage. Hvis det er meget fugtigt indenfor så kan man også bruge ovnen på 40-50 *C til at tørre mandlerne i cirka 10 minutter eller mere hvis de ikke er tørre derefter.

1. I en lille gryde kog vand og sukker indtil sukker krystallerne er smeltet.

   * Den næmmeste måde at tjekke om sukker krystallerne er smeltet er at tage en ske, rør den lidt rundt i den kogene sukkerblanding, hold den op over gryden i et par sekunder, lad en dråbe af sukkerblandingen falde ned på din pegefinger, og gnid derefter dråben mellem din pegefinger og din tommelfinger. Hvis den føles groft skal den koge længere, hvis den derimod føles glat er den klar til at blive fjernet fra varmen.  

2. Hæld mandler i en blender eller en kaffekværn og mal dem indtil de er fint malet uden at de bliver til mandelsmør (ikke mere end 1 minut på høj hastighed). 

3. Hæld mandelmelet (malet blancherede mandler er nu kaldt mandelmel) ned i en skål. 

4. Tilsæt den simple sirup (sukker blandingen) 1 Spsk ad gangen til mandelmelet og bland det sammen med hånden.  

5. Marcipanen er klar når den er ligsom modellervoks (konsistens er lidt klistret og kan formes som en kugle). 

6. Opbevares i køleskabet indpakket med plastik indtil den skal bruges. 

 

Noter: 

- Marcipan holder sig i køleren i op til 2 uger eller i 2 måneder i fryseren. 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende / leave a rating

Rating: 0 stars
0 votes