Citron Rosmarin Småkager
- Dansk Opskrift
Click for English
Til 85 Småkager
Ingredienser:
225 g Smør, blød
150 g Flormelis, sigtede
2 (80g) Æg, små
450 g Mel
3/4 tsk (3 g) Bagepulver
1/2 tsk (3 g) Salt
1 Spsk (4-5 g) Revet citron skal (~1½ citroner)
60 g Citron saft (~1½ citroner)
1 Spsk (5 g) Rosmarin, fint hakkede
Sukker til overtræk
1431 g i alt

Fremgangsmåde:
1. I en skål røres alle ingredienserne ensartet sammen.
2. Del dejen i to og rul hvert stykke til en 5 cm tyk pølse i plastikfilm. Forsegl enderne ved at vride dem stramt.
3. Sæt dejpølser på frost i minimum 15-30 minutter. Sørg for, at dejen er fast eller frossen nok til at skære uden at smuldre eller miste sin runde form.
4. Forvarm ovnen ved 180 *C.
5. Tag en dejpølse ud af fryseren, pak dejen ud, og skær den i ½ cm tykke stykker. Du bør få ca. 40 stykker ud af en pølse.
6. Vend småkagestykkerne i sukker, så de er jævnt dækket på begge sider.
7. Læg småkagestykkerne på en bageplade med bagepapir, med ca. 2-2½ cm afstand.
8. Bag i ca. 10 minutter eller indtil kanterne på småkagerne er lysebrune.
9. Lad småkagerne køle af et par minutter, før du overfører dem på en plade eller rist.
10. Gentag processen med den anden dejpølsen.
Noter:
- Smør kan erstattes med margarine.
- Rosmarin kan undlades, hvis du heller vil lave kun citronsmåkager, ELLER du kan bruge andre krydderier, for eksempel kardemomme.
- Du behøver ikke at vende småkager i sukker, hvis du ikke har lyst; det er bare min personlige præference for udseende og smag.
- Småkagdejen kan opbevares i plastik på frost i op til 2 måneder. Du kan skære småkagedejen direkte fra fryseren eller lad dejpølserne tø en smule op, før du skærer dem.
- De færdigbagte småkager kan opbevares i en lufttæt emballage ved stuetemperature i op til 3-4 uger eller op til 4 måneder på frost.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments