Dansk Smørcreme
- Dansk Opskrift
Click for English
Ingredienser:
150 g Vand
460 g Sukker
35 g Vanilje
100 g Æggeblommer (ca. 5 blommer)
750 g Smør, blød
ca. 1500g i alt
*Valgfri ingredienser til chokolade smag:
100 g Mørk chokolade, smeltet og kølet lidt
ned
25 g Hvid chokolade, smeltet og kølet lidt ned
Fremgangsmåde:
1. I en lille gryde kog vand, sukker, og vanilje indtil sukker krystallerne er smeltet.
* Den næmmeste måde at tjekke om sukker krystallerne er smeltet er at tage en ske, rør den lidt rundt i den kogene sukkerblanding, hold den op over gryden i et par sekunder, lad en dråbe af sukkerblandingen falde ned på din pegefinger, og gnid derefter dråben mellem din pegefinger og din tommelfinger. Hvis den føles groft skal den koge længere, hvis den derimod føles glat er den klar til at blive fjernet fra varmen.
2. Når alle sukker krystallerne er smeltet hældes blandingen direkte ned i en metal skål (ideélt en skål til en røremaskine).
3. Med et piskeristilbehør røres blandingen på høj hastighed, indtil blandingen er lun og stadig er flydende eller ligesom en pasta (ikke hård eller pulveriseret).
*Hvis sukkersiruppen bliver hård eller pulveriseret, læs da første note.
4. Tilsæt æggeblommerne til sukkerblandingen.
5. Rør sammen på medium-høj hastiged indtil blandingen bliver hvid (ligesom flødeskum).
6. Tilsæt smørret lidt ad gangen.
7. Rør sammen på høj hastighed i et par minutter (ikke mere end 5 minutter) indtil blandingen bliver til en glat og ensartet smørcreme.
8. Smørcremen er klar til brug, medmindre du vælger at tilføje den smeltede chokolade eller andre smage og farver.
*Hvis du tilføjer farver eller smage, skal du bare blande det i et par minutter indtil cremen er ensartet.
Noter:
- Hvis sukkersiruppen bliver hård eller pulveriseret i røremaskineskålen: stop røremaskinen, vask skålen grundigt med varmt vand og start forfra. Dette er en indikation af, at din sukkersirup var overkogt, og du kan ikke gøre noget for at redde den, medmindre du vil have en grov smørcreme.
- Dette er en mere vanskelig og tidskrævende måde at lave smørcreme på, fordi at vi laver en sukkersirup. Når først man ellers har styr på at lave sukkersirupen, er dette, efter min mening, den bedste smørcreme der findes.
- Sørg for at tilsætte smørret blødt og lidt ad gangen, så undgår du smørklumper i smørcremen.
- Du kan sagtens bruge margarine i denne opskrift i stedet for smør, det ændre dog smagen en smule. Jeg anbefaler 50% smør og 50% margarine for at få en bedre konsistens og varmebestandighed.
- Denne smørcreme kan holde sig ved stuetemperature i op til 5 dage eller i op til 2 uger på køl. Du behøver ikke at dække den, men vær opmærksom på at smagen vil ændre sig hvis smørcremen ikke er tildækket eller bliver opbevaret i en lufttæt emballage.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments