Glutenfri Vaniljekranse

 

Click for English

 

Til ca. 18 småkager

 

Ingredienser:

100 g Smør, stuetemperatur
85 g Sukker
170 g Glutenfri Mel ELLER Hjemmelavet GF Mel
* 1/2 tsk Xanthangummi (hvis dit GF mel inholder ikke xanthangummi eller guargummi)
1 Tbsp Vaniljesukker
1/2 tsk Salt

~50g Vand ELLER Mælk

     ca. 361g i alt

 

Fremgangsmåde:

1. Forvarm ovnen til 180 *C.  

2. Med en spatel, bland smørret og sukkeret sammen i en skål, indtil det er ensartet

3. Tilsæt øvrige ingredienser og rør sammen til en ensartet masse. * Mængden af vand/mælk afhænger af GF melet. Konsistensen skal være blød nok til at sprøjte ud. 

4. Sprøjt dejen ud med en stjernetyl i cirkler/kranse på en bageplade med bagepapir. 

5. Bag i ca. 8 minutter eller indtil småkagerne har gyldne, brune bunde. 

6. Lad dem køle af og spis! 

 

Noter:

- Du behøver ikke at bruge en sprøjtepose eller stjernetyl. Du kan sagtens bruge en plastikpose med et klippet hjørne - småkagerene vil ikke være så pæne, men smagen er stadig lækker!

- Smørret kan erstattes med margarine eller kokosolie. 

- Sukker kan erstattes med honning.

- Vand/mælk kan erstattes med plantedrikke. 

- Hvis du kun tilsætter halvdelen af vaniljepulver, er dejen perfekt til andre slags småkager. 

- I en åben skål, holder disse småkager ca. 1-2 uger. I en lufttæt emballage kan de holde sig i ca. 1 måned.  

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende / leave a rating

Rating: 0 stars
0 votes