Glutenfri Vaniljekranse
Click for English
Til ca. 18 småkager
Ingredienser:
100 g Smør, stuetemperatur
85 g Sukker
170 g Glutenfri Mel ELLER Hjemmelavet GF Mel
* 1/2 tsk Xanthangummi (hvis dit GF mel inholder ikke xanthangummi eller guargummi)
1 Tbsp Vaniljesukker
1/2 tsk Salt
~50g Vand ELLER Mælk
ca. 361g i alt

Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 180 *C.
2. Med en spatel, bland smørret og sukkeret sammen i en skål, indtil det er ensartet
3. Tilsæt øvrige ingredienser og rør sammen til en ensartet masse. * Mængden af vand/mælk afhænger af GF melet. Konsistensen skal være blød nok til at sprøjte ud.
4. Sprøjt dejen ud med en stjernetyl i cirkler/kranse på en bageplade med bagepapir.
5. Bag i ca. 8 minutter eller indtil småkagerne har gyldne, brune bunde.
6. Lad dem køle af og spis!
Noter:
- Du behøver ikke at bruge en sprøjtepose eller stjernetyl. Du kan sagtens bruge en plastikpose med et klippet hjørne - småkagerene vil ikke være så pæne, men smagen er stadig lækker!
- Smørret kan erstattes med margarine eller kokosolie.
- Sukker kan erstattes med honning.
- Vand/mælk kan erstattes med plantedrikke.
- Hvis du kun tilsætter halvdelen af vaniljepulver, er dejen perfekt til andre slags småkager.
- I en åben skål, holder disse småkager ca. 1-2 uger. I en lufttæt emballage kan de holde sig i ca. 1 måned.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments