Kanelstænger

 - Dansk Opskrift

 

Click for English

Klik for Video (englsk)

 

Til 4 kanelstænger


Ingredienser:

979g Bløddej (divideret i 4 stykker)

300g Borgmestermasse

200g Kagecreme

Kanel

*(Valgfri) Glasur

 

Bløddej:  (video)

100g Mælk, stue temp.
140g Vand, stue temp. 
50g Gær
1 Æg (50g)
8g Sukker (2 tsk)
550g Mel
6g Salt (1 tsk)
100g Smør 

     1029g i alt 

 

Borgmestermasse:  (video)

100g Marcipan or Hjemmelavet Marcipan
100g Sukker
100g Smør
     300g i alt

 

Kagecreme: (link til fremgangsmåde)  -  (video)

250 g Mælk
1/2 tsk (1g) Vanilje
2 (40g) Æggeblommer
75 g Sukker
2 Spsk(15g) Majsstivelse
2 knsp af Salt
10 g Smør

     393 g i alt

 

*(Valgfri) Glasur: (video)

120 g Flormelis, sigtet
18 g Vand, varmt

     138 g i alt

 

Fremgangsmåde:

1. Lav kagecremen dagen før ved at følge dette link. Hvis du skal lave hjemmelavet marcipan, så lav det også ved at følge dette link

2. Rør alle ingredienserne sammen på lav hastighed i 6 minutter. 

3. Juster hastigheden til medium og ælt dejen i 8 minutter mere. 

4. Lad dejen hvile i skålen i 15 minutter, dækket med et viskestykke. 

5. Mens dejen hviler, lav borgmestermassen. 

6. Pisk marcipanen og sukkeret sammen på medium hastighed (en håndmixer er nemmest til denne lille mængde). 

7. Tilsæt smør lidt ad gangen, indtil massen er klumpfri. Brug evt. en ske til at fladgøre marcipanen for at få klumperne gå væk. 

8. Pisk borgmestermassen på høj hastighed, til den bliver let og luftig.

9. Fjern dejen fra skålen og del den i 4 lige store stykker (ca. 245g per stykke). 

10. Form de 4 stykker til tykke pølser og læg dem på et melstøvet bord i 5 minutter til hvile. 

11. Rul dejstykkerne til rektangler, så de passer til din bageplade (for mig er det ca. 35x25 cm) 

12. Smør 1/4 del af borgmestermassen jævnt på dejrektanglens overflade. 

13. Smør ca. 1/4 del (ca. 60-80 g) af kagecreme jævnt ud på toppen af borgmestermassen.

14. Drys med en ønsket mængde kanel på toppen af kagecremen. 

15. Rul dejen sammen på den lange led, så den bliver til en lang pølse.

16. Læg pølserne på en bageplade med bagepapir med ca. 5 cm afstand imellem. 

17. Brug en saks til at klippe ind i dejpølsen i en vinkel på 45 grader, cirka 2/3 af vejen igennem, med snit ca. 2,5 cm fra hinanden.  

18. Start fra toppen af dejpølsen, tag det første 2,5 cm stykke, og løft det til venstre side, så det ligger i en vinkel, så kanelstængerne er synlige.

19. For det næste 2,5 cm stykke, løft det til højre, så det ligger modsat det tidligere stykke.

20. Fortsæt med at skifte retning for hvert 2,5 cm stykke, indtil du når enden af dejpølsen.

21. Gentag denne proces med de resterende 3 kanelstænger.

22. Lad dem hæve et varmt sted i 30 minutter.

23. Pensl kanelstænger med et sammenpisket æg.

24. Forvarm ovnen til 200*C. 

25. Bag i ca. 15 minutter, eller indtil de er gyldnebrune. 

 

*(Valgfri) Glasur:

- Bland ingredienserne sammen med en ske (hvis man bruger varmt vand, bliver glasuren fast efter sprøjtning så den ikke løber ned ad kanelstængernes kanter).

- Brug en sprøjtepose eller plastikpose til at sprøjte glasuren på kanelstængerne.  


Noter:

- Du bør have ca. 1/2 del af kagecremen tilbage; det er fordi, denne mængde er den mindste, jeg er tryg ved at lave. Du kan spise cremen som den er eller bruge den til andre opskrifter, såsom: Jordbær Tærte, Kanelsnegle, Brunsviger, Kanelsnurrer, og meget mere! 

- Du kan sagtens lave en større portion af borgmestermassen og opbevare den til senere eller bruge den i mange af de tidligere nævnt kager. Til en større portion er det næmmest at bruge en rørmaskine med en spatel vedhæftning. 

- Du kan erstatte smør med margarine eller olie i dejen samt margarine i borgmestermassen og kagecremen. 

- Du kan erstatte sukker med honning. 

- Du kan erstatte mælk med plantemælk. 

- I en lufttæt emballage kan borgmestermassen opbevares ved stuetemperatur i 2-3 dage, 2-3 uger på køl eller 6-12 måneder på frost. 

- I en lufttæt emballage kan kagecremen opbevares på køl i 2-3 dage. 

- I en frysepose eller lufttæt emballage kan den rå, ubagte kanelstænger holder sig i fryseren i 2-3 måneder.

- Den bedste metode til optøning og hævning kanelstænger efter fryseren er at lade dem optø i  køleskabet i 6-8 timer og derefter hæve et varmt sted i 30-60 minutter. 

-I en lufttæt emballage kan de færdigbagte kanelstænger opbevares ved stuetemperatur i 2-4 dage, 6-10 dage på køl, eller 4-6 måneder på frost.

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende

Rating: 0 stars
0 votes

Create Your Own Website With Webador