Glutenfri/Sukkerfri Græskar Tærte
- Amerikansk Opskrift
Click for English
Til 1 tærte - 23cm
Bund:
80 g Cassavamel
130 g Havremel
2g (1/4 tsp) Salt
75 g Smør eller margarine, stue temp.
1 lille Æg
50g Honning
377 g i alt
Græskarfyld:
425 g Græskar puré
3 (150 g) Æg
100 g Kokos mælk (den tykke slags)
125 g Ahorn sirup
2 g (1/4 tsp) Salt
4 g (2 tsk) Kanelpulver
2 g (1 tsk) Ingefærpulver
2 g (1 tsk) Muskatnød Pulver
1 g (1/2 tsk) Allehånde Pulver
1 g (1/2 tsk) Nelliker Pulver
812 g i alt

Fremgangsmåde:
1. I en Foodprocessor eller ved hånden bland alle ingredienserne til bunden - bunden skal kunne holde sammen, hvis du tager en håndfuld og presser den. Hvis den ikke gør det, skal du tilsætte mere honning eller smør.
2. Form bunden blandingen til en stor kugle på bagepapir.
3. Læg et andet stykke bagepapir på toppen af dejkuglen.
4. Rul dejen ud som en cirkel eller firkant der er lidt større end tærteformen.
5. Fjern det øvereste bagepapir, læg tærteformen på dejen og forsigtig vend dem over med hindanden så dejen bliver i formen.
6. Før du fjerner bagepapiret, skal du trykke tærtebunden ned i tærteformen så den sidder godt.
7. Fjern bagepapiret og reparere eventuelt huller eller revner der dannet.
8. Skær kanten af så dejen passer godt med tærteformen.
* En anden mulighed er simpelthen at presse bunden ned i formen med hænderne – det kan tage lidt længere tid, men nogle foretrækker dette frem for at bruge en kagerulle.
9. Bland sammen alle ingredienser til fyldet med et piskeris.
10. Hæld fyldet på bunden i tærteformen.
11. Dæk kanterne af bunden løst med sølvpapir for at forhindre, at de bliver for hurtigt brune under bagningen.
12. Bag ca. 50 minutter mere eller indtil en kniv kommer rent ud af midten af tærten.
* Fjern folien, og hvis du ønsker, at bunden skal blive en smule mørkere, kan du sætte den i ovnen i op til 5 minutter mere.
13. Lad tærten køle helt af, inden den spises eller pyntes.
Noter:
- Alle de krydderierne i denne opskrift udgør det, der kaldes "Pumpkin pie spice" i Amerika; det udgør 10 g i alt (så du ved det til fremtidig brug).
- Med smør i bunden, tærten anses at være laktosefri, men hvis du er ekstremt følsom til laktose eller har en mejeri allergi, så brug koldt margarine i stedet for.
- Cassavamel kan erstattes med tapiocamel, mandelmel, eller kokosmel.
- Harvemel kan erstattes med de 3 for tidligere nævnt GF mel typer, eller rismel.
- Honning kan erstattes med sukker.
- Ahornsirup kan erstattes med brunfarin.
- Du kan spise tærten bare som den er eller du kan piske noget fløde og pynte som du har lyst.
- Tærten opbevares i en luft tæt embellage op til 5 dage i køleren eller i 2 måneder i fryseren.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments