Glutenfri/Sukkerfri Græskar Tærte
- Amerikansk Opskrift
Click for English
Til 1 tærte - 23cm
Bund:
45g Honning
45g Agave eller Ahorn sirup
2g Salt
100g Smør
180g GF Mel
462 g i alt
Græskarfyld:
425 g Græskar puré
5 (250 g) Æg
150 g Kokos mælk (den tykke slags)
125 g Ahorn sirup
2 g (1/4 tsp) Salt
4 g (2 tsk) Kanelpulver
2 g (1 tsk) Ingefærpulver
2 g (1 tsk) Muskatnød Pulver
1 g (1/2 tsk) Allehånde Pulver
1 g (1/2 tsk) Nelliker Pulver
812 g i alt
Fremgangsmåde:
1. I en foodprocessor eller med hænderne bland alle ingredienserne til bunden - bunden skal være blød men ikke klistre sig til dine fingre, ellers tilsæt lidt mere GF-mel.
2. Form bundblandingen til en flad skive og sæt den på køl i 30 minutter og derefter læg den på bagepapir.
3. Læg et andet stykke bagepapir på toppen af dejskiven.
4. Rul dejen ud til en cirkel eller firkant der er lidt større end tærteformen.
5. Fjern det øverste bagepapir, læg tærteformen på dejen, og vend dem forsigtigt om, så dejen ender i formen.
6. Før du fjerner bagepapiret, skal du trykke tærtebunden ned i tærteformen så den sidder godt.
7. Fjern bagepapiret og reparere eventuelle huller eller revner, der er dannet.
8. Skær kanten af så dejen passer godt til tærteformen.
* En anden mulighed er at presse bunden direkte ned i formen med hænderne efter dejen er blandet, – det kan tage lidt længere tid, men nogle foretrækker dette frem for at bruge en kagerulle.
9. Bland sammen alle ingredienserne til fyldet med et piskeris.
10. Hæld fyldet i tærtebunden.
11. Hvis du bruger en amerikansk tærteform, dæk kanterne af bunden løst med sølvpapir for at forhindre, at de bliver for hurtigt brune under bagningen.
12. Bag ved 180*C i ca. 50 minutter mere eller indtil en kniv kommer rent ud af midten af tærten.
* Fjern folien, og hvis du ønsker, at kanten skal blive lidt mørkere, kan du sætte den i ovnen i op til 5 minutter mere.
13. Lad tærten køle helt af, inden den spises eller pyntes.
Noter:
- Alle krydderierne i denne opskrift udgør det, der kaldes "Pumpkin pie spice" i Amerika; det udgør 10 g i alt (så du ved det til fremtidig brug).
- Med smør i bunden, tærten anses at være laktosefri, men hvis du er ekstremt følsom til laktose eller har en mejeri allergi, så brug koldt margarine i stedet for.
- Cassavamel kan erstattes med tapiocamel, mandelmel, eller kokosmel.
- Harvemel kan erstattes med de 3 for tidligere nævnt GF mel typer, eller rismel.
- Honning kan erstattes med sukker.
- Ahornsirup kan erstattes med brunfarin.
- Du kan spise tærten bare som den er eller du kan piske noget fløde og pynte som du har lyst.
- Tærten opbevares i en luft tæt embellage op til 5 dage i køleren eller i 2 måneder i fryseren.
Giv din mening til kende / leave a rating
Add comment
Comments
Denne tærte smager faktisk virkelig godt. Og mine amerikanske venner synes det samme. En virkelig god opskrift!