Glutenfri + Sukkerfri Gulerodskage

 

Click for English

 

Til 9 personer eller 1 kage (23x23cm)

 

Ingredienser:

127 g Glutenfri mel ELler Hjemmelavet GF mel
 1/2 tsk (2g) Xanthan gum (undgå hvis din melblanding indholder xanthan gum)
1/2 tsk (3g) Natron 
3/4 tsk (3g) Bagepulver
1/4 tsk (2g) Salt
1 tsk (3g) Kanel
1/4 tsk (1g) Ingefær pulver
1/4 tsk (1g) Muskatnød pulver
125 g Honning
80 g Ahornsirup
55 g Smør, smeltet
2 Æg (100g)
1/2 tsk (3g) Citronsaft
62 g Kærnemælk
150 g Fintrevet gulerødder (ca. 3 medium gulerødder)

     ca. 717g i alt

 

Fremgangsmåde:

1. Forvarm ovnen til 180 *C. 

2. I en food processor, bland sammen gulerødder, indtil de er finthakket ELLER riv gulerødderne fint. 

3. I en skål, tilsæt mel, xanthan gum, natron, bagepulver, salt, kanel, ingefær, og muskatnød (alle de tørre ingredienserne). 

4. Bland dem godt sammen med en piskeris. 

5. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk dem sammen til en ensartet masse. 

6. Hæld dejen i en smurt 23x23 cm form (eller med bagepapir). 

7. Bag den i 30-40 minutter eller indtil en kniv kommer rent ud når den prikkes i midten af kagen. 

8. Lad den køle af og spis! 

 

Noter:

- Nedenfor vil jeg liste nogle ingredienserstatninger, så kagen kan ændres til dine kostpræferencer og hvad du har ved hånden i øjeblikket.

     - Glutenfri mel kan erstatte med almindeligt mel - for dem, der ikke er glutenfri. 

     - Muskatnød og ingefær kan erstatte med 1/2 tsk af kanel. 

     - Honningen kan erstatte med 100 g almindeligt sukker - for dem, der ikke er sukkerfri.  

     - Ahornsiruppen kan erstatte med 60 g brunfarin - for dem, der ikke er sukkerfri.  

     - Smørret kan erstatte med vegetabilske fedt (rapsolie, solsikkeolie, margarine, osv.) 

     - Æg kan erstatte med 120 g æblemos ELLER 3 spsk olie + 3 Spsk vand + 2 tsk bagepulver.  

     - Citronsaften kan erstatte med æblecidereddiker eller kan det udelades, så længe du har et andet                syrnet produkt (såsom kærnemælk, som er den næste ingrediens på listen). 

     - Kærnemælken kan erstatte med yoghurt, creme fraiche, kefir, almindelig mælk eller plantemælk (hvis du bruger mælk skal du også bruge de tidligere nævnte citron saft eller æble cider eddiker).  

- Denne kage kan opbevares i en lufttæt emballage ved stuetemperatur i ca. 2-3 dage, op til 1 uge i køleskabet, eller 3 måneder i fryseren. 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende / leave a rating

Rating: 0 stars
0 votes

Create Your Own Website With Webador