Pølsehorn

 - Dansk Opskrift

 

Click for English

 

Til 20 Pølsehorn

Bløddej Ingredienser:
100g Mælk
140g Vand, lunt
50g Gær
1 Æg (50g)
8g Sukker (2 tsk)
550g Mel
6g Salt (1 tsk)
100g Smør 

     1004g i alt

 

Andre Ingredienser: 
20 Pølser 

Fremgangsmåde:
1. Kør alle ingredienser sammen i en røremaskine med en dejkrog på lav hastighed i 6 minutter.  

2. Kør derefter 8 minutter mere på medium hastighed. 

3. Lad dejen hvile i skålen i 15 minutter, dækket med et viskestykke. 

4. Tag dejen ud af skålen og placer den på bordet.

5. Del dejen i to (ca. 500g/stk). 

6. Form hver del som en tyk pølse. 

7. Sæt til siden, tildækket med et viskestykke i 5-10 minutter.

8. På et melstøvet bord og med en kageruller, rul en af de dejstykker ud som en rektangel ca. 20x60 cm størrelse.

8. Skær dejen ud til 10 mindre rektangler ca. 10x12 cm ved at skære dejen i to på den lange led, og derefter skær hvert langt rektangel ud til 5 mindre rektangler. 

       - *Størrelsen af dine rektangler afhænger af hvilken størrelse pølser du har købt. Disse dimensioner er til almindelige grillpølser. En god tommelfingerregel er at skære længden af de små rektangler så de passer til de pølse med ca. 2 cm af enderne blottet på hver side. Men, du kan sagtens lave dem som du vil; du kan også godt lave dem så dejen omslutter hele pølsen. 

9. Med en rektangel ad gangen, læg en pølse på toppen af dejen på den lange led, og rul dejen omkring pølsen. 

10. Læg dem med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir, med ca. 2-3 cm afstand imellem hvert pølsehorn. 
     * Valgfri: Pensl dejen med et pisket æg og drys med sesamfrø eller andre frø/kerner/krydderier/ost efter eget valg. 

11. Gentag processen med det andet stykke dej. 

12. Dæk de pølsehorn med et viskestykke og lad dem hvile et varmt sted i ca. 30 minutter. 

12. Forvarm ovnen til 200*C. 
    - Hvis du har valgt ikke at pensle og pynte pølsehorn før du lad dem hæve i 30 minutter, så er det nu tid til at pensle dem med æg og, hvis du lyster, skære snitter i dejen. 

13. Bag pølsehornene i 10-12 minutter eller indtil de er gyldnebrune. 


Noter:
- For lidt mere smag kan du spøjte nogle sauce (ligesom ketchup) ind med pølsene. Den eneste ulempe ved at gøre dette er, at saucen kan være en smule rodet, når du ruller dejen omkring pølsen. Men, en måde at hjælpe er at smør saucen ud, så den ikke er koncentreret på et sted på dejrektanglet før du ruller dejen omkring pølsen.

- Andre opskrifter du kan bruge denne bløddej til er: Teboller, Kanelstænger, Kanelsnegle, Kanelsnurrer, Brunsviger, og meget mere. 

- Smør kan erstattes med margarine eller olie.  

- Sukker kan erstattes med honning.  

- Mælk kan erstattes med plantemælk.  

- Bollerne kan opbevares i lufttæt emballage ved stuetemperatur i 2-4 dage, på køl i 6-10 dage, eller i fryseren i 4-6 måneder.

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Giv din mening til kende

Rating: 0 stars
0 votes