Florentinere
- Dansk Opskrift
Click for English
Til ca. 20 stk.
Bundene:
250 g Flormelis, sigtet
130 g Blød røremargarine eller smør
130 g Glukose
250 g Hasselnøddestykker
90 g Hvedemel
850 g i alt
Nougatcreme:
300 g Røremargarine eller smør
225 g Flormelis, sigtet
150 g Nougat
675 g i alt
*Frivilligt:
Tempereret Chokolade til at dyppe

Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 200 *C.
2. Alle ingredienserne til bundene blandes sammen til en homogen masse.
3. Massen vejes af til 20 gram per stykke og lægges i små 10cm aluminiumstærteforme eller 10cm gummikageforme.
4. Bundene bages ved 200 *C til de er let gyldne på overfladen.
5. Lav nougatcremen mens bundene køler ned.
6. I en mindre skål, smelt nougaten i mikroovnen (10-15 sek. ad gangen) til den er blød.
7. Lad nougaten køle af, mens du pisker røremargarinen og flormelissen i en skål, indtil massen er luftigt.
8. Tag den nedkølede nougat og vend den i margarine massen til du har en homogen masse.
9. (frivilligt) Når bundene er blevet kolde, dyppes de halvvejs ned i tempereret chokolade og lægges på bagepapir indtil chokoladen er tør.
10. Sprøjt en 2 cm bred nougatcreme kant rund omkring en bund, og luk kagen ved at lægge en anden bund ovenpå.
11. Den færdige florentinere skulle gerne være ca. 1.5 - 2 cm høj.
Noter:
- Nougaten kan undlades hvis du hellere vil have almindelig smørcreme.
- Florentinere blandingen kan opbevares i en lukket beholder ved stuetemperatur i op til 2 måneder.
- De færdige florintiner holder op til en uge, hvis de sidder ude og ikke er pakket i en beholder. I en beholder, holder de ikke mere end 1 dag før de bliver bløde på grund af den fugt, der er fanget i beholderen.
- Du kan sagtens tage denne opskrift og lav den med forskellige slags nødder.
Giv din mening til kende
Add comment
Comments